Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, το Σάββατο 19/01 στο Βυρσοδεψείο στην οδό Βιβιλάκη 29.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

“Δεκάδες μέλη και φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και αυτή τη χρονιά. Γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που έχουμε συναντηθεί στους κοινούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο, το οποίο είχε επιμεληθεί η ΟΓΕ, η Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μέλος της οποίας είναι ο Σύλλογος Χανίων, με θέμα τα ιδιαίτερα προβλήματα των φοιτητριών και των σπουδαστριών των λαϊκών-εργατικών οικογενειών.

Στη συνέχεια μέλη του Συλλόγου συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του Συλλόγου σχετικά με την εργασία, τη μητρότητα και τον ελεύθερο δημιουργικό χρόνο. Θέματα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της μάχης που δίνει καθημερινά ο Σύλλογος έτσι ώστε αυτά να μην αποτελούν ατομικό άγχος για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών αλλά κοινωνική υπόθεση. Διαβάστηκε, επίσης, ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αναπληρωτών-συμβασιούχων εκπαιδευτικών από μέλος του Συλλόγου και δόθηκε το καινούργιο τεύχος του δελτίου της ΟΓΕ, όπου σε αυτό γίνεται εκτενής αναφορά σε ζητήματα Παιδείας και Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι υπό τους ήχους των όμορφων μελωδιών της Οκτάβας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα αυτούς οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το 2019 συνεχίζουμε τον αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Θερμές ευχές σε όλες και όλους για υγεία και δύναμη στους κοινούς μας αγώνες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook