Ο Νικήτας Βαιλάκης ήθελε να γίνει δωρητής οργάνων – Συγκλονίζει η περίπτωση του Νικήτα Βαϊλάκη, που χάρισε ζωή με τον θάνατό του

Ο 50χρονος Νικήτας Βαϊλάκης ήθελε να γίνει δωρητής οργάνων και, χάρη σ’ αυτή του την επιθυμία, πρόσφερε ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας
«Ενα βράδυ, πριν λίγους μήνες, καθόμασταν στον καναπέ και παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση μια είδηση σχετικά με τη δωρεά οργάνων που έκανε μια οικογένεια, προσφέροντας ζωή με τον θάνατο του αγαπημένου τους ανθρώπου.

«Μπράβο τους!» σχολιάσαμε και οι δύο με μια φωνή και ο Νικήτας με κοίταξε και μου είπε: “Αν κάτι μου συμβεί, αυτό θα ήθελα να κάνω κι εγώ, δωρεά οργάνων”.

Πριν λίγες ημέρες ο 50χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Νικήτας Βαϊλάκης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και η σύζυγός του Εμμανουέλα Κοκαράκη-Βαϊλάκη, έκανε την επιθυμία του πράξη.

Η ίδια μίλησε στην “Π” για το πόσο υπερήφανη αισθάνεται για τον πατέρα των παιδιών της.

Έδειχνε απόλυτα υγιής
Η ίδια μάς είπε: “Ο Νικήτας δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και μάλιστα είχε κάνει πρόσφατα εξετάσεις που έδειχναν ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Πήγαινε στο γυμναστήριο, έτρωγε υγιεινά, δεν κάπνιζε, δεν έπινε, είχε καλή ψυχολογία, ήταν ένας αισιόδοξος άνθρωπος που αγαπούσε τη δουλειά του και φρόντιζε την οικογένειά του.

«Άκουσα ένα δυνατό “μπαμ” μέσα   στη νύχτα»
Στις 5 το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου σηκώθηκε για να πάει στην τουαλέτα. Οι δύο κόρες μας και εγώ κοιμόμασταν. Ξαφνικά, μέσα στον ύπνο μου, ακούω ένα δυνατό μπαμ μέσα στη νύχτα. Σαν να έπεφτε ένα μεγάλο κούτσουρο στο έδαφος. Πετάγομαι από το κρεβάτι και τρέχω στο μπάνιο, όπου βρήκα τον άνδρα μου σωριασμένο στο πάτωμα”.

Πριν λίγες ημέρες ο 50χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Νικήτας Βαϊλάκης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και η σύζυγός του Εμμανουέλα Κοκαράκη-Βαϊλάκη, έκανε την επιθυμία του πράξη.
«Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για τον Νικήτα και μου δίνει δύναμη και κουράγιο το γεγονός ότι πρόσφερε τόσο σπουδαία δώρα ζωής»
Σύμφωνα με την Εμμ. Κοκκαράκη, τον δυνατό θόρυβο άκουσαν και οι αδελφές της που μένουν στον πάνω όροφο και κατέβηκαν να δουν τι συμβαίνει.

“Ο Νικήτας είχε μισόκλειστα τα μάτια και ανέπνεε με δυσκολία. Ακουγόταν ένας βρόγχος όταν ανέπνεε. Προσπάθησα να του προσφέρω τις πρώτες βοήθειες και πολύ γρήγορα ήλθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, οι διασώστες τον ρώτησαν το όνομά του και το είπε δύο φορές, κούνησε τα χέρια και τα πόδια του, όπως του ζήτησαν, και έγνεψε αρνητικά όταν τον ρώτησαν αν πονάει κάπου”.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, μπήκε στην Εντατική και οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι έχει εγκεφαλικό ανεύρυσμα και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή: “Να είσαστε προετοιμασμένοι για όλα” τούς είπαν.

Μετά από περίπου 20 ημέρες νοσηλείας στην Εντατική, η οικογένεια, μαθαίνοντας ότι η κατάσταση του 50χρονου ήταν μη αναστρέψιμη, υπέγραψε ώστε η επιθυμία του να γίνει πράξη.

Τα ξημερώματα της 11ης Ιανουαρίου, γιατροί του Ωνάσειου παρέλαβαν την καρδιά, τα νεφρά γιατροί του Ιπποκράτιου, τους πνεύμονες και το ήπαρ γιατροί από την Ιταλία, ενώ οι κερατοειδείς παραλήφθηκαν από γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

“Μας δίνει κουράγιο αυτή η  απόφαση”
“Βοηθήθηκαν τόσοι άλλοι άνθρωποι από τη δική μας απώλεια, που αυτό μάς δίνει μεγάλο κουράγιο και ανακούφιση” λέει η κ. Κοκαράκη-Βαϊλάκη και προσθέτει:

“Ο Νικήτας, με τον οποίο ζήσαμε μαζί 18 όμορφα χρόνια, ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας και σύζυγος, ένας άνθρωπος μεγαλόψυχος που αγαπούσε τη ζωή και το απέδειξε αυτή τη φορά με τον θάνατό του, γιατί η καρδιά του χτυπάει τώρα σε ένα άλλο σώμα, με τα μάτια του βλέπει ένας άλλος άνθρωπος.

Μεγάλη παρηγοριά για όλους μας. Μακάρι να καταλάβαινε όλος ο κόσμος πόσο σπουδαία πράξη προσφοράς είναι να γίνεσαι δωρητής οργάνων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook