Δε ζήτησε συγγνώμη για τον χαμό του 25χρονου
 
Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε ο 17χρονος Πακιστανός ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στη ληστεία και το φόνο του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου, το περασμένο καλοκαίρι.

Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων επέβαλε στον 17χρονο την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ δεν έδωσαν αναστολή στην έφεση. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο νεαρός κατηγορούμενος δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη για το χαμό του άτυχου 25χρονου παρά τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου. Αυτό εξόργισε τους γονείς του 25χρονου οι οποίοι για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν από τους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του παιδιού τους. 

Η δίκη του ανήλικου έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε  ότι σκοπός του ίδιου και των δυο συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι σύντομα θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Μιλώντας για το ρόλο του ο 17χρονος ισχυρίστηκε πως την στιγμή που ο 25χρονος έπεφτε στον γκρεμό ο ίδιος έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του θύματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης έπαιξε η κατάθεση της φίλης του 25χρονου από την Πορτογαλία η οποία ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Μάρτυρες «κλειδί» θεωρήθηκαν και δυο νεαρές Γερμανίδες οι οποίες, όπως υποστήριξαν, λίγες ημέρες πριν το μοιραίο τέλος του 25χρονου και ενώ έκαναν διακοπές στη χώρα μας δέχτηκαν επίθεση από τους  τρεις κατηγορούμενους τους οποίους μάλιστα κατάφεραν να φωτογραφίσουν. Οι δυο Γερμανίδες ταξίδεψαν στη χώρα μας για να καταθέσουν στο δικαστήριο καθώς οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ήταν εκείνες που βοήθησαν να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και στη σύλληψη των κατηγορούμενων. Στις καταθέσεις τους φέρονται να περιέγραψαν τη σκληρότητα των κακοποιών που τους επιτέθηκαν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook