Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Ανώγεια δημιουργείται βάση της απόφασης που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (17/1/2019) και φέρει την υπογραφή της αρμόδιας υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη. 

Θα ενισχύσει την Πολιτική Προστασία των Ανωγείων καθώς και τις όμορες περιοχές οι οποίες μεταξύ άλλων χαρακτηρίζονται ως περιοχές φυσικού κάλους, αλλά και ανήκουν στην ευρύτερη περιφέρεια του Γεωπάρκου της ΟΥΝΕΣΚΟ που είναι Ψηλορείτης.

Από πλευράς του Δήμου, θα παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις που χρειάζονται για τη στέγαση και τις ανάγκες του Κλιμακίου και των υπηρετούντων σε αυτό και σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μανόλη Καλλέργη, θα είναι έτοιμες πριν από τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, «στο Δήμο Ανωγείων ιδρύεται Πυροσβεστικό κλιμάκιο με έδρα τα Ανώγεια της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και το οποίο υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου. Οι θέσεις πυροσβεστικών υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο καλύπτονται εκ της υπάρχουσας οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού σώματος και η στελέχωση του γίνεται από την υπηρετούσα δύναμη. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

«Πρόκειται για ανταπόκριση του υπουργείου στην επιτακτική ανάγκη του δήμου μας αλλά και των όμορων περιοχών», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμπώκος, τονίζοντας πως «η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη κινητοποιήθηκε άμεσα, συντόνισε τις διαδικασίες και υπέγραψε την απόφαση, η οποία βοηθάει το κοινωνικό σύνολο μιας περιοχής, που απέχει από τον αστικό ιστό και χρήζει της επιμέλειας, επικούρησης και άμεσης επίλυσης των προβλημάτων της.

Με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο, τόσο ο ορεινός όγκος του Ψηλορείτη όσο και οι αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής που αποτελούν το κύριο εισόδημα των κατοίκων, διασφαλίζονται από τυχόν καταστροφές, ενώ το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους βοηθάει κατά πολύ στη δύσκολη ούτως η άλλως καθημερινότητά μας», ανέφερε ο κ. Σμπώκος, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, «το να δει δημοσιευμένη την απόφαση στο ΦΕΚ αποτελούσε προσωπικό του στοίχημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποστράτηγος και αρχηγός της Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, όπως ανέφεραν ο δήμαρχος Ανωγείων, Μ. Καλλέργης, αλλά και ο αντιδήμαρχος, Β. Σμπώκος, βοήθησε με το ενδιαφέρον που επέδειξε από την αρχή που διατυπώθηκε το αίτημα για Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Ανώγεια, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν τάχιστα. Στην προσπάθεια για τη δημιουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου συνέδραμε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη, Βασίλης Ανδρεαδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook