Αφέθηκε ελεύθερη από τις αστυνομικές αρχές της Μόσχας

Η Λευκορωσίδα Αναστάζια Βασούκεβιτς, γνωστότερη με το ψευδώνυμο «Νάστια Ρίμπκα», που δηλώνει μανεκέν, και ο Αλεξ Κιρίλοφ, γνωστός ως Αλεξ Λέσλι, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι από τις αστυνομικές αρχές της Μόσχας, με την υποχρέωση να δίνουν το παρόν στο αστυνομικό τμήμα. Την απόφαση των αρχών ανακοίνωσε η δικηγόρος τους Σβετλάνα Σιντόρκινα, η οποία διευκρίνισε ότι και οι δύο εξακολουθούν να θεωρούνται ύποπτοι.

Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για μαστροπεία το φθινόπωρο του περασμένου χρόνου, μετά τις καταγγελίες που έκαναν δύο γυναίκες από το Καζακστάν (η μία ήταν πρώην φίλη της Νάστια) εναντίον της Βασούκεβιτς, του Κιρίλοφ και άλλων, ισχυριζόμενες ότι τις εξώθησαν σε πορνεία για διάστημα δύο ετών. Τόσο η Νάστια Ρίμπκα όσο και ο Άλεξ Λέσλι είχαν απορρίψει τις κατηγορίες αυτές, μετά την απαγγελία των οποίων οι εισαγγελικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων και των συγγενών τους, όπως μεταδίδουν το Reuters και το TASS και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της ποινικής υπόθεσης, στις 17 Ιανουαρίου, η Αναστάζια Βασούκεβιτς, ο Άλεξ Κιρίλοφ και δύο άλλα άτομα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο, κατά την άφιξη τους μετά την απέλαση τους από την Ταϊλάνδη, όπου είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2018 στην Πατάγια με την κατηγορία ότι διοργάνωναν μαθήματα «σεξουαλικής διάπλασης» χωρίς να έχουν νόμιμη άδεια εργασίας.

Στις 15 Ιανουαρίου του 2019 παραδέχθηκαν την ενοχή τους ενώπιον της δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης, ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμα. Η Αναστάζια Βασούκεβιτς αρχικά αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο να της επιβληθεί ποινή πολυετούς κάθειρξης, τελικά όμως το δικαστήριο καταδίκασε την ίδια και τους εννέα συγκατηγορούμενους της σε πρόστιμο. Αμέσως μετά, οι ταϊλανδικές αρχές την επιβίβασαν, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς της, σε αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot με προορισμό τη Μόσχα.

Ωστόσο η υπόθεση φαίνεται ότι παίρνει παράξενη τροπή, διότι η Ρίμπκα ισχυριζόταν ότι πήγε στην Ταϊλάνδη επειδή βρέθηκε αναμιγμένη σε ένα πολιτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα. Ο τελευταίος συνεργαζόταν στενά, για κάποια περίοδο, με τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, τον Πολ Μάναφορτ.

Στη συνέχεια, το νεαρό μανεκέν διαβεβαίωσε ότι είχε στην κατοχή της «τα χαμένα κομμάτια του παζλ» σχετικά με τη βοήθεια που προσέφερε το Κρεμλίνο στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Όμως οι «αποκαλύψεις» που είχε υποσχεθεί η Νάστια Ρίμπκα δεν είδαν ποτέ το φως ης δημοσιότητας. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που πρόβαλαν την ιστορία της, την κατηγόρησαν στη συνέχεια ότι ήθελε να γίνει γνωστή και να κάνει τον κόσμο να μιλάει για αυτήν.

Η Λευκορωσίδα είχε και στο παρελθόν δικαστικές περιπέτειες στη Ρωσία. Είχε χάσει μια δίκη για δυσφήμηση επειδή ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που εικόνιζε τον Ντεριπάσκα πάνω στο γιοτ του, συντροφιά με έναν άνδρα που έμοιαζε με τον Σεργκέι Πριχόντκο, τον τότε αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης.

Στην Ταϊλάνδη, η ομάδα στην οποία μετείχε η νεαρή γυναίκα οργάνωνε «ερωτικά μαθήματα» υπό την καθοδήγηση του αυτοαποκαλούμενου «γκουρού του σεξ» Αλεξάντρ Κιρίλοφ.

Η Αναστάζια Βασούκεβιτς είχε γίνει γνωστή όταν έγραψε ένα βιβλίο με το οποίο έδινε «οδηγίες» για το πώς να «γοητεύει» μια γυναίκα πλούσιους άνδρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook