Άλλο ένα πρόβλημα ήρθε να δυσκολέψει την καθημερινότητα των κατοίκων της Ανώπολης, οι οποίοι και πάλι έχουν μείνει χωρίς νερό

Από το βράδυ της Τρίτης, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, εντοπίστηκε πρόβλημα στην μονάδα γεώτρησης, η οποία είναι και η μοναδική που έχει η Ανώπολη, προκειμένου να τροφοδοτείται με νερό. Η συγκεκριμένη γεώτρηση είχε επισκευαστεί πριν λίγες ημέρες και στις 13 Ιανουαρίου, οι κάτοικοι είχαν νερό αφού είχαν μείνει για δύο σχεδόν εβδομάδες χωρίς νερό.

«Ήρθαν και είδαν την γεώτρηση τεχνικοί καθώς και γεωλόγοι του ΟΑΚ, έγινε σύσκεψη στο δήμο ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να γίνει εκ νέου σύσκεψη μέσα στη ημέρα, για τα επόμενα μας βήματα. Ήδη έχουμε δρομολογήσει την μεταφορά νερού με το βυτιοφόρο του δήμου, ωστόσο επειδή έχει χωρητικότητα 10 τόνους και δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, θα γίνει συνεργασία με ιδιώτες για να μεταφερθούν μεγαλύτερες ποσότητες».

Παράλληλα, ο κ. Ζερβός, τόνισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και οι έλεγχοι προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση και να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι κάτοικοι.

«Πριν από είκοσι χρόνια, η μία γεώτρηση που είχε η Ανώπολη, εγκαταλείφτηκε καθώς είχε μπαζώσει και υπάρχει περίπτωση να έχει συμβεί το ίδιο και τώρα, καθώς η στάθμη του νερού είναι πολύ χαμηλή. Σε κάθε περίπτωση θα σηκώσουμε λίγο την γεώτρηση για να δούμε από που προήλθε το πρόβλημα και να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Θα έπρεπε να υπάρχει και άλλη γεώτρηση, ωστόσο, ενώ έχουν χωροθετηθεί δύο σημεία για γεωτρήσεις και ενώ είχαν γίνει κινήσεις για χρηματοδοτήσεις και ένταξη σε προγράμματα, η χρηματοδότηση κόπηκε το 2016, από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης. Τώρα σε συνεργασία με τον ΟΑΚ, θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook