Το τελευταίο περιστατικό με το σπάσιμο αγωγού αποχέτευσης στην διάρκεια μπαλώματος καθίζησης ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης

Τα συνεχή περιστατικά καθιζήσεων στην παραλιακή περιοχή του Κουμ Καπί στα Χανιά και τα συνεχή προβλήματα ρύπανσης από διάφορες αιτίες οδηγούν στην απόγνωση και αγανάκτηση κατοίκους και επιχειρηματίες.

Πριν από περίπου 40 ημέρες στην διάρκεια μιας ακόμη καθίζησης, άνοιξε στην κυριολεξία η «γη» και «κατάπιε» τον εξοπλισμό μιας καφετέριας.

Από τον Δήμο Χανίων ακολουθήθηκε η τακτική του «μπαλώματος» μόνο που αυτή την φορά το τσιμέντο που ρίχτηκε για να κλείσει η τρύπα έπεσε πάνω σε αγωγό αποχέτευσης λυμάτων.

Με την πάροδο του χρόνου και τις «πιέσεις που ασκήθηκαν» ο αγωγός έσπασε και με αποτέλεσμα να αρχίσουν να διαρρέουν τα λύματα στην θάλασσα.

Όταν έγινε αντιληπτή η διαρροή επενέβη η ΔΕΥΑΧ η οποία προσπαθεί να επιδιορθώσει – αντικαταστήσει τμήματα του σπασμένου αγωγού.

Όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους κατοίκους και επιχειρηματίες της συνοικίας, οι οποίοι το μόνο που ακούν από την δημοτική αρχή κάθε φορά που συμβαίνει μια καθίζηση είναι να παραπέμπει την λύση στην…μελλοντική εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης, χωρίς βέβαια να υπάρχει ορατή χρηματοδότηση ή κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Μάλιστα σε σημερινή ανάρτησή τους σε προφίλ που έχουν δημιουργήσει σε facebook υπό τον τίτλο «Ραντεβού στο Κουμ Καπί» εκφράζουν την αγωνία τους  και την ελπίδα πως η νέα δημοτική αρχή που θα αναδειχθεί από τις εκλογές θα δώσει προτεραιότητα στην περιοχή, αναγράφοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η ταλαιπωρία της περιοχής συνεχίζεται. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα μιας κατάστασης που έχει φτάσει πλέον στα όρια της. Το Κουμ Καπί βυθιζεται, το πέρνει η θάλασσα. Το έργο του Κατσανεβάκη έκανε τον κύκλο του. Τερμάτισε.

Δεν μπορεί πλέον κάθε εβδομάδα να προκύπτει και μια καινούργια καταστροφή! Πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση και να σταματήσει ο Δήμος συνεχώς να κυνηγάει καταστάσεις με μπαλώματα κατόπιν εορτής. Η ανάγκη ανάπλασης της περιοχής είναι πλέον επιτακτική. Είναι ευχής έργο το γεγονός ότι με όλα αυτά τα περιστατικά των τελευταίων ετών δεν έχουμε θρηνίσει θύματα.

Πόσες φορές έχουν κινδυνέψει άνθρωποι στο Κουμ Καπι; Να θυμηθούμε το φωτιστικό που έπεσε στην κεφαλή των τουριστριών; Όλες αυτές τις τρύπες που ευτυχώς μόνο τραπεζοκαθίσματα έχουν καταπιεί και όχι και κάποιον καθήμενο. Τα λύματα από το βιολογικό Αύγουστο μήνα 50 μέτρα από εκεί που ο κόσμος έκανε μπάνιο, τα λύματα του πάρκου ειρήνης και φιλίας, τα λύματα από σπασμένους αγωγούς. Αυτό το ζήτημα χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση.

Ευχαριστούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, ειδικά τη ΔΕΥΑΧ, για την άμεση παρέμβαση της και τις προσπάθειες να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει να δώσει άμεση προτεραιότητα γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook