Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για έναν άνδρα στην Ηλεία που τα φέρνει δύσκολα πέρα

Παρ’ ολίγον να θρηνήσουν χαμό ανθρώπινης ζωής εξαιτίας της παγωνιάς οι κάτοικοι των Μακρισίων Ηλείας, καθώς πριν από μερικές ημέρες εντόπισαν έναν 56χρονο συμπολίτη τους «παγωμένο» και λιπόθυμο μέσα σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στο χωριό, σε συνθήκες διαβίωσης διόλου ανθρώπινες.

Ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από την εποχή που ήταν μπροστάρης στις κινητοποιήσεις στις «Λίμνες», το τελευταίο διάστημα είχε φύγει από το πατρικό του σπίτι και είχε εγκατασταθεί σε μια τρώγλη, χωρίς να μπορεί να εξασφαλίζει σε καθημερινή βάση τα προς το ζην.

Όπως τόνισε σε έγγραφη αναφορά του προς τις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και αυτοδιοικητικές Αρχές της Ηλείας ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μακρισίων, Παν. Γριβάκης, ο συμπολίτης του επιβιώνει οριακά και με δυσκολία.

«Το τελευταίο διάστημα ο Γρηγόρης επιβιώνει με τη βοήθεια συνδημοτών του που του προσφέρουν ανά περιόδους φαγητό, διότι υπάρχει αδυναμία εργασίας, καθώς πάσει από αδυναμία κίνησης άνω και κάτω άκρων, που τον δυσκολεύει και να εργαστεί αλλά στη διαδικασία προσωπικής διατροφής και προσωπικής ανάγκης», επισημαίνει ο κ. Γριβάκης και παράλληλα περιγράφει την αγωνία των κατοίκων του χωριού να τον εντοπίσουν τις τελευταίες ημέρες της κακοκαιρίας.

«Τις ημέρες κατά τις οποίες επικράτησαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που άγγιξαν και το -7, στα Μακρίσια, τον αναζητούσαμε διαρκώς λόγω της παρατεταμένης απουσίας του. Τελικά τον ανακάλυψαν συνδημότες μου παγωμένο, σε λιπόθυμη κατάσταση και με υποθερμία. Αρχικά μεταφέρθηκε στη Ν.Μ. Κρεστένων και από εκεί στο Νοσοκομείο Πύργου με διάγνωση υποσιτισμό και αβιταμίνωση οργανισμού, λόγω έλλειψης διατροφής και κακών συνθηκών χώρου διαβίωσης», τονίζει στην έγγραφη αναφορά του ο κ. Γριβάκης και ζητά από όλους τους αρμόδιους να βοηθήσουν.

Ο άνδρας διακομίστηκε για περαιτέρω νευρολογικές εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

«Είμαστε δίπλα του και τον βοηθάμε όσο μπορούμε. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν πια μεροκάματα να δουλέψουμε. Με δυσκολία τα βγάζουμε πέρα. Μένουμε τέσσερα αδέρφια στο σπίτι και βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθούμε να προσέχουμε τον Γρηγόρη λίγο παραπάνω για να μην κατρακυλήσει…», δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο αδερφός του, Νίκος, ο οποίος είναι διαρκώς στο πλευρό του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook