Η τελική απόφαση για τη συγχώνευση ή μη των στρατιωτικών δικαστηρίων της Κρήτης που εδρεύουν στα Χανιά με αυτά των Αθηνών, θα ληφθεί μετά τη διαβούλευση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απαντά ο Υπουργός Πάνος Μπεγλίτης στο Βουλευτή Χανίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήφη Βαλυράκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπεγλίτης μετά και τα στοιχεία που του κατέθεσε με ερώτηση ο Χανιώτης Βουλευτής ζητώντας να παραμείνουν τα Χανιά έδρα των στρατιωτικών δικαστηρίων της Κρήτης, το ΥΠΕΘΑ, έδωσε εντολή για τη διερεύνηση – σύνταξη μελέτης από 4μελή Ειδική Επιτροπή της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Διοίκησης του Υπουργείου, αποτελούμενη από δύο Αναθεωρητές, έναν Στρατιωτικό Δικαστή Α΄ και έναν Αξιωματικό ως Γραμματέα. Η Μελέτη υποβλήθηκε ήδη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η απόφαση θα ληφθεί σύντομα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βαλυράκης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ότι «τα Χανιά πρέπει να παραμείνουν έδρα των στρατιωτικών δικαστηρίων της Κρήτης, αφενός γιατί η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες που καθιστούν ασύμφορη την κατάργηση των στρατιωτικών δικαστηρίων του Νομού και την ενσωμάτωσή τους στα αντίστοιχα Αθηναϊκά δικαστήρια.

Η προσφορά του Στρατοδικείου, του Ναυτοδικείου και του Αεροδικείου που εδρεύουν σήμερα στα Χανιά είναι πολύ σημαντική τόσο για την απονομή της στρατιωτικής δικαιοσύνης όσο και για την εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων προσώπων σε αυτά.

Μια ενδεχόμενη κατάργηση –επεσήμανε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Χανιώτης Βουλευτής– θα προκαλέσει αποδυνάμωση του Νομού και παράλληλα θα αποτελέσει τροχοπέδη στην απονομή της στρατιωτικής δικαιοσύνης στην Κρήτη. Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Βαλυράκης ανέφερε ότι η κατάργηση των Στρατιωτικών δικαστηρίων δεν θα πετύχει εξοικονόμηση πόρων, αλλά αντίθετα θα καταστεί οικονομικά επιζήμια.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook