Η τελετή έγινε παρουσία εκπροσώπων φορέων

Ενότητα και ομοψυχία, συνέστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος κατά την διάρκεια της καθιερωμένης τελετής για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα (23/1) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Η τελετή έγινε παρουσία εκπροσώπων φορέων από την : Δ/νση Αστυνομίας Λασιθίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Λιμενικό Ταμείο κ.α.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μεταξύ άλλων ανέφερε :

“Φέτος με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκινά και η νέα δημοτική χρονιά 2019. Μια χρονιά καθοριστική, μια χρονιά εκλογών, που ταυτόχρονα αποτελεί το έτος υλοποίησης στόχων που έθεσε με την ανάληψη των καθηκόντων της, η παρούσα δημοτική αρχή, και ήδη βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

Έργα τα οποία θα αλλάξουν συνολικά την λογική λειτουργίας του δήμου, είτε πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, σε όλη την έκταση του δήμου ( προυπ. 3,5 εκ ευρώ), είτε για την δημοπράτηση του Παιδικού Σταθμού (προυπ. 4,5 εκατ, ευρώ)”.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση που έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια για την Ενεργειακή Βελτίωση των Κτιρίων (Γυμνάσιο – Λύκειο Νεάπολης, προυπ. 2,5 εκατ. ευρώ) – ενώ επίκειται η αξιολόγηση της – καθώς επίσης για την υπογραφή σύμβασης για το έργο συντήρησης του REX, αλλά και για μια σειρά άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μια σημαντική ώθηση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους τους παριστάμενους, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι : “παρά τις αντιξοότητες και το ιδιαίτερο τοπίο που διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή, εξαιτίας των capital control  το 2015, αλλά και τις αλλαγές στην νομοθεσία το 2016, από δω και στο εξής τα αποτελέσματα των ενεργειών και δράσεων της δημοτικής αρχής, θα είναι ορατά στους δημότες”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook