Ελλάς, το μεγαλείο σου! Πρώην κάτοικοι στο Μάτι, που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται στις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, λαμβάνουν κανονικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ! 

Ενδεικτική είναι η καταγγελία στο Open Tv ενός πυρόπληκτου κατοίκου της περιοχής, ο οποίος αν και δεν μένει στο σπίτι του, καθώς καταστράφηκε, καλείται να πληρώσει κανονικά τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

«Από τον Σεπτέμβριο μας ήρθε λογαριασμός κανονικά, και εκκαθαριστικός και έναντι. Κάναμε αίτηση για να διαγραφεί λόγω του ότι είμαστε πυρόπληκτοι και μετά από κάποιους μήνες συνεχίζει να έρχεται», ισχυρίστηκε ο κάτοικος της περιοχής, διευκρινίζοντας πως από τον λογαριασμό έχουν αφαιρεθεί η προμήθεια της ΔΕΗ και τα δημοτικά τέλη προς τον Δήμο. Τι ρολόι, όμως, «τρέχει» κανονικά σε ένα σπίτι που δεν κατοικείται;

Η αντίδραση του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη στο Open, ήταν ενδεικτική: «Γελάω. Ο ΑΔΜΗΕ έχει καταγράψει όλα τα σπίτια και οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί. Άμα δεν καταναλώνουν, πώς θα πληρώνουν δηλαδή; Θα μιλήσω με τους αρμόδιους. Είναι τρέλα!». 

«Κάποιος δεν έχει κάτσει να δει με ευαισθησία και συνείδηση πού πηγαίνουν αυτοί οι λογαριασμοί. Προφανώς έχουν απαλλαγή αυτοί οι άνθρωποι!», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook