Μία υπέρχοη μουσική βραδιά, απήλαυσαν, όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, στο Πνευματικό κέντρο Χανίων, για την εκδήλωση από την Χορωδία και Μαντολινάτα Χανίων.

Στο πνευματικό κέντρο, βρέθηκε πλήθος κόσμου, για να παρακολουθήσει το αφιέρωμα στην Επτανησιακή μουσική, με την διέυθυνση της χορωδίας και της Μαντολινάτας από τον Αν΄τωνη Κωστουράκη. 

Λίγα λόγια για την χορωδία

Για την ιστορια ιδρύθηκε το 1973. Αρχικά ιδρύθηκε ως Καλλιτεχνικός Σύλλογος Χανίων «Κρητικές Μαδάρες» ο οποίος είχε σκοπό την εν γένει υλικοτεχνική στήριξη του Συγκροτήματος αυτού. 
Ιδρυτής και Μαέστρος της Χορωδίας και Μαντολινάτας Χανίων ήταν ο Αντώνης Κωστουράκης, ο οποίος και εδίδαξε τόσο τη χορωδία, όσο κυρίως και την μαντολινάτα η οποία και έδωσε την πρώτη της Συναυλία στις 10 Μαρτίου 1974, στην αίθουσα του κινηματογράφου «ΑΠΟΛΛΩΝ» Χανίων.
Η δραστηριότητα της Χορωδίας-Μαντολινάτας Χανίων κράτησε περίπου μία 10ετία και μετά αδράνησε, λόγω κυρίως της μη ανανεώσεως των μελών της.

​Αργότερα, και συγκεκριμένα από το 2000, ο μαέστρος της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αντώνης Κωστουράκης, δίδασκε στη Σχολή Μουσικής «Σύγχρονο Μουσικό Εργαστήρι» στο Καστέλι Κισσάμου, όπου και ίδρυσε εκεί την Μαντολινάτα Κισσάμου, η οποία είχε πλούσια δραστηριότητα τόσο στην περιοχή της, όσο και έξω απ’ αυτήν.

Τον Ιανουάριο του 2007, πέντε (5) μέλη της παλιάς Χορωδίας της δεκαετίας του ’70, αποτέλεσαν τα ιδρυτικά μέλη και τον πυρήνα για να δημιουργηθεί εκ νέου η Χορωδία, την οποία θα συνόδευε εφεξής η Μαντολινάτα.
Ευθύς εξαρχής, ιδρύθηκε ο Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής», ο οποίος θα στήριζε το έργο της Χορωδίας και Μαντολινάτας στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook