Το στέκι μεταναστών διοργανώνει χαριστικό παζάρι και φαγητό στους άστεγους της πόλης, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Άλλος ένας χειμώνας στα Χανιά χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων της πόλης. Άλλος ένας χειμώνας, που πολλοί συνάνθρωποί μας θα αντιμετωπίσουν τα καιρικά φαινόμενα με ελάχιστα μέσα. Να θυμίσουμε ότι άστεγος δεν είναι μόνο αυτός που μένει στο δρόμο.

Είναι και ο άνθρωπος που ζει σε επισφαλείς συνθήκες, σε σπίτι που δεν έχει θέρμανση, νερό ή ρεύμα, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι, που φιλοξενείται σε ίδρυμα ή ζει σε ακατάλληλα καταλύματα που παρέχουν μόνο στοιχειώδη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με την  κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, με την αύξηση του κόστους διαβίωσης, με την αύξηση των προσφύγων που οφείλεται στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των καπιταλιστικών χωρών, αντιλαμβανόμαστε ότι έχει αυξηθεί δραματικά και η δεξαμενή των αστέγων. Έχουμε θέσει το θέμα των αστέγων που υπάρχουν στην πόλη πολλές φορές και σε πολλούς τόνους, αλλά κάθε χειμώνα βρισκόμαστε στο ίδιο σχεδόν σημείο.

Προφανώς αυτό είναι δευτερεύον για τη δημοτική αρχή. Πως αλλιώς εξηγείται, ότι το μόνο που έχει γίνει είναι το «νυχτερινό καταφύγιο αστέγων», που μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 20 άτομα και μόνο τη νύχτα. Παρόλο που στην πόλη έχουν υπάρξει άστεγοι νεκροί. Παρόλο που υπάρχει το νομικό πλαίσιο αλλά και η εμπειρία από άλλους Δήμους για δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων και Ξενώνων Μεταβατικής Φιλοξενίας.

Η Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών μπροστά σε αυτή την κατάσταση οργανώνει το Σάββατο 26/01  12,00-14,00 χαριστικό παζάρι ρούχων και 14,00-16,00 συλλογική κουζίνα.

Στόχος είναι να συλλέξουμε για τους άστεγους της πόλης:

  • Sleeping bag
  • Κουβέρτες
  • Είδη χειμερινής διαβίωσης (αντρικά χοντρά ρούχα, μπουφάν, παπούτσια, σκούφους, γάντια).

(Τηλ. επικοινωνίας 6976677743)

Συμμετέχουμε, ενισχύουμε, τη δράση αλληλεγγύης.

Κανείς δεν είναι μόνος του στην κρίση”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook