Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την ένταξη στο Ε.Π. 2014-2020 του έργου «Ανάπλαση-Βιοκλιματική Αναβάθμιση της Οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Δήμου Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 1.161.500 χιλ. ευρώ.
 
Την ένταξη του έργου στο Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 για την «Ανάπλαση-Βιοκλιματική Αναβάθμιση της Οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Δήμου Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 1.161.500,00 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην σημερινή υπογραφή της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ (πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη και το στέλεχος της υπηρεσίας Μαρία Γιατρομανωλάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει σημαντική ανάπτυξη στη πόλη του Ηρακλείου, ενώ αναμένονται να ενταχθούν και άλλα σημαντικά έργα από την Περιφέρεια Κρήτης στο πρόγραμμα «Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης» στους δυο μεγαλύτερους δήμους του νησιού σε Ηράκλειο και Χανιά. Μάλιστα στα Χανιά έχει ξεκινήσει ήδη η υλοποίηση του προγράμματος (Αποκατάσταση Ρολογιού Δημοτικού Κήπου Χανίων) και αναμένονται προς ένταξη και άλλων σημαντικών έργων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από την πλευρά του ανέφερε, ότι, «Η ανάπλαση της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου θα αναβαθμίσει την αισθητική και την λειτουργικότητα σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης. Έχει αξία να σημειώσουμε,  ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη παρέμβαση αλλά για ένα έργο απολύτως ενταγμένο στον ολοκληρωμένο και μακρόπνοο σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει μέσω της δημόσιας διαβούλευσης για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (BAA). 

Μαζί με τα υπόλοιπα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η Ανάπλαση του Σταυρού, η Περιβαλλοντική Αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη, οι παρεμβάσεις στα Ενετικά Τείχη, η δεύτερη φάση της Αποκατάστασης στον Κόλπο του Δερματά, κ.α.  αλλάζουμε το Ηράκλειο, με σχέδιο και με στόχο να το καταστήσουμε μια πόλη σύγχρονη, φιλική προς όλους και με διαρκή βελτίωση της προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ, η οποία  να σέβεται και να αναδεικνύει τα μνημεία και την ιστορία της». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook