Για ποιον λόγο είναι το "παιδί" δικό τους και δεν το ξέρουν

24 μείον 2 = 22

22 ημέρες ένα οδικό δίκτυο που κατ' ευφημισμόν ονομάζουμε εθνική οδό, είναι κλειστή λόγω κατολίσθησης. Ναι, είναι μεγάλη, ναι, πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις για την απομάκρυνση των χωμάτων και των πετρών, και την αντιστήριξη του βουνού, αλλά 22 μέρες;;;!!!

Μέσα σε αυτό το διάστημα των 3 εβδομάδων, πήγαν μια φορά στην αρχή οι "υπεύθυνοι" να δουν τι συμβαίνει και άλλη μια φορά κατέβηκε κλιμάκιο από την Αθήνα. Μέσα σε 22 μέρες!!! Και είμαστε ακόμα στον σχεδιασμό.

Ξέρετε γιατί δεν έχει γίνει τίποτα; Γιατί λέει δεν είναι αρμοδιότητα ούτε της Περιφέρειας, ούτε του Δήμου, ούτε του ΟΑΚ.

22 μείον 16 = 6

Πριν από 6 μέρες οι κάτοικοι στον Κάτω Σταλό προειδοποίησαν για επικίνδυνη κατολίσθηση. Για να είμαστε ακριβείς πριν από έξι μέρες δημοσιεύτηκε, γιατί οι άνθρωποι φωνάζουν χρόνια τώρα. Τι συνέβη αυτές τις ημέρες; Απολύτως τίποτα. Δεν πήγε κανείς, έστω για "το μάτι" που λέει και ο λαός, παρόλο που υπήρξε ενημέρωση του δήμου Χανίων για το θέμα. Μετά από έξι μέρες έπεσε μεγάλο κομμάτι του λόφου και επίκειται και άλλη κατολίσθηση με μαθηματική ακρίβεια.

Τότε αποφάσισε ο δήμαρχος να αφήσει για λίγο τα εγκαίνια των πεζοδρομίων και να πάει σε ένα σημείο που κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες.

Μαντέψτε... και εδώ κανείς δεν είναι αρμόδιος, ούτε ο δήμος ούτε η περιφέρεια. Όχι ότι αν ήταν αρμοδιότητά τους θα είχαν επιδείξει γρήγορα ανακλαστικά...

Για ποιο λόγο είναι η αρμοδιότητά τους και δεν το ξέρουν

Αυτή η καραμέλα του "δεν είναι αρμοδιότητά μας" έγινε η δικαιολογία της απροθυμίας. Όχι γιατί είναι η αρμοδιότητά τους και λένε ψέματα, αλλά γιατί δεν κάνουν κάτι γι' αυτό. Αυτοί έχουν επαφές με τις υπηρεσίες και με την κεντρική εξουσία όχι ο απλός πολίτης.

Για παράδειγμα στον ΒΟΑΚ ο περιφερειάρχης έχει δηλώσει με ύφος κατατρεγμένου "Άν είχαμε εμείς την αρμοδιότητα θα..." Ωραία, κάνατε κάτι για να δράσουν γρήγορα εκείνοι που έχουν την αρμοδιότητα; Θα έπρεπε να είχε κινήσει ο περιφερειάρχης γη και ουρανό για να έρθουν άμεσα τα συνεργεία από το Υπουργείο και να ασκήσει αφόρητες πιέσεις, "να τους κάτσει στο σβέρκο" ώστε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες. Όχι να έρθουν καθυστερημένα μετά από 2 εβδομάδες να κάνουν αυτοψία και αυτή τη στιγμή να μετράμε ήδη 22 ημέρες χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό.

Στην περίπτωση του Κάτω Σταλού, θα έπρεπε ο δήμαρχος να αφήσει τις "κορδέλες" των πεζοδρομίων και να πάει από την πρώτη ημέρα ώστε να δει περί τίνος πρόκειται και να πει στους ανθρώπους "παιδιά δεν είναι αρμοδιότητά μου, αλλά θα βοηθήσω εγώ που είμαι στη θέση αυτή που είμαι, να βρω ποιοι έχουν αρμοδιότητα και πώς θα γίνει να βρεθεί ένα κονδύλι ή πρόγραμμα να εντάξουμε το έργο. Θα έρθω εγώ σε επαφή με αυτούς που πρέπει μια και είμαι δήμαρχος και ρόλος μου είναι αυτός, να είμαι η φωνή σας εκεί που δεν φτάνει η δική σας φωνή".

Αυτά είναι όμως ψιλά γράμματα τα οποία "δεν είναι αρμοδιότητα μας..."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook