Τιμές σε τρεις εξέχουσες προσωπικότητες με Ερωτόκριτο και κρητική διάλεκτο

 Τρείς εξέχουσες προσωπικότητες τιμήθηκαν κατά την διάρκεια της κοπής πίτας του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνιων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , που έλαβε χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Μ.Βρετάνια το περασμένο Σαββατο 19/1/19 . 

Η ερίτιμος Φαλή Βογιατζάκη πρόεδρος του ιστορικού και λαογραφικού μουσείου Ρεθύμνου, ο Δημήτρης Αρχοντακης τ. Δήμαρχος Ρεθύμνου και ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης ομοτιμος καθηγ. γλωσσολογίας Παν. Αθηνών.

Πλήθος Ρεθεμνιωτών κατέκλυσε την μεγάλη και λαμπρή αίθουσα ,  η οποία ήταν στολισμένη κατάλληλα . 

Πανδαισία κρητικής μουσικής από τον λυράρη Γιώργο Σκορδαλό ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με πρωτοπόρο το λαογραφικό συγκρότημα ΚΡΗΤΕΣ του Γ. Πετράκη. 

Ενδιαφέρον το λεύκωμα – ημερολόγιο που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο πρόεδρος Γ. Βλατακης αφιερωμένο στον Ερωτόκριτο και την κρητική διάλεκτο σε συνδυασμό με εικαστική απεικόνιση από ζωγραφικούς πίνακες . 

Εξέπληξε ευχάριστα το μουσικό απόσπασμα από  τον Ερωτόκριτο του μουσικοσυνθέτη Δημ.Μαραμή στο πιάνο που απέδωσαν εκπληκτικά ο Θ. Βουτσικάκης ως Ρωτόκριτος και η Ελ. Αδαμοπούλου ως Αρετούσα. 

 Η λαμπρή αυτή εκδήλωση , που όλοι πλέον περιμένουν , έχει καθιερωθεί ως το πιο κοσμικό γεγονός της Αθήνας  συγκεντρώνοντας κι  φέτος  την ελίτ  όπως  τον Mr Grecotel Νίκο Δασκαλαντωνάκη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννη Δασκαλαντωνάκη του Τάκη, Ειρηνη Πετρουλακη αντιπρ. Αρ. Παγου, Γιωργο Ραφαήλ Βογιατζακη, Οδύσσεια Σιφουνακη, Αλεξία Βογιατζακη, Νικο Σταμπολίδη ο Mr Αρχαία Ελευθερνα, Οδυσσεα Ζωρα Πρυτανη Παν. Κρήτης, Ευάγγελος Αποστολάκης ΥΕΘΑ,Πόπη συζ. Κωστή Χατζηδάκη, Μαίρη Κωνσταντουδακη – Κιτρομηλίδη, Κατερίνα Δομαζάκη, και πολλοί άλλοι από τον πολιτικό, θρησκευτικό, δικαστικό, στρατιωτικό  και πολιτιστικό χώρο.

(Κείμενο: Γιώργος Βλατάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook