Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. 

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των ξένων εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Go back κ. Τσίπρα, λέει ο ελληνικός λαός, τόνισε.

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ πυρά εξαπέλυσε και κατά της ΝΔ.

Χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «υπηρέτη ξένων συμφερόντων», τον κατηγόρησε ότι κινήθηκε εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Όμως έχετε απέναντί σας τον ελληνικό λαό που πλέον φωνάζει «Go back κ. Τσίπρα», τόνισε κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλύοντας τις προβλέψεις «της κακής συμφωνίας που δεσμεύει τη χώρα, χωρίς να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε καταρχάς ότι «ο ‘βολικός’ Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά. Η ΝΔ αγωνιά μη και βρει ανοιχτό το θέμα μετά τις εκλογές».

Εξαπολύοντας δε επίθεση στους πρόθυμους για στήριξη της κυβέρνησης ή της συμφωνία βουλευτές τους κατηγόρησε ουσιαστικά για διγλωσσία. «Άλλοι βουλευτές στηρίζουν μεν την κυβέρνηση αλλά όχι τη συμφωνία. Άλλοι στηρίζουν τη συμφωνία, αλλά όχι την κυβέρνηση. Ψέμματα. Όλοι αυτοί στηρίζουν και τις Πρέσπες και την κυβέρνηση» τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Ζωντανή η ρίζα του αλυτρωτισμού

Η συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε η κυρία Γεννηματά, εξηγώντας τους λόγους που το ΚΙΝΑ την απορρίπτει, αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί καινούρια.

Υποστήριξε δε ότι η Συμφωνία διατηρεί ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού.

Αναφερόμενη στις παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνηση, σημείωσε ότι δίνουμε ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, μαζί με μακεδονική ταυτότητα και μακεδονικό λαό, δηλαδή έθνος.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η συμφωνία εκχωρεί το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία στη γειτονική χώρα.

«Τα δώσατε όλα κύριε Τσίπρα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι αν παρέδιδαν τις κόκκινες γραμμές οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα θα είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες. «Αλλά δεν ήθελαν τέτοια λύση» είπε.

Η κυρία Γεννηματά ανέλυσε τα «μελανά» κατά την άποψη του ΚΙΝΑΛ σημεία της συμφωνίας: όνομα, εθνότητα, γλώσσα, εμπορικές χρήσεις.

Επικαλούμενη μάλιστα ιστορικά γεγονότα προσπάθησε να αποδείξει ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι έωλα.

Κριτική άσκησε και στην αποδοχή από την κυβέρνηση της απαίτησης των Σκοπίων η αναθεώρηση του συντάγματός τους να ισχύσει μετά την έγκριση της Συμφωνίας από την Ελλάδα, καθώς και του πρωτοκόλλου για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Όλα αυτά τα κανάτε συνειδητά κύριε Τσίπρα. Εδώ ήσασταν έτοιμοι να δεχθείτε ακόμη και την ονομασία Μακεδονία του Ίλιντεν» είπε η Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας νέα επίθεση σε αυτούς που παριστάνουν σήμερα τους προοδευτικούς και έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης.

Δεν θα κληροδοτήσουμε νέα προβλήματα

Τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα συναινέσει, δεν θα υπογράψει, δεν θα κληροδοτήσει στις νέες γενιές νέα προβλήματα, η κυρία Γεννηματά είπε με νόημα ότι «οι διεθνείς συνθήκες κρίνονται από την ιστορία. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, παρά τη μικρασιατική καταστροφή που είχε προηγηθεί, κατοχύρωσε τα εθνικά συμφέροντα με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Απόδειξη της επιτυχίας αυτής της Συνθήκης ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα, 100 χρόνια μετά, ζητά ακόμη την αναθεώρησή της.»

» Στην περίπτωσή σας, η Συμφωνία δεν στηρίζεται από τον ελληνικό λαό, δεν έχετε ουσιαστική νομιμοποίηση. Για να παραφράσω στον ντε Γκωλ, η συμφωνία είναι σαν το τριαντάφυλλο. Διατηρείται μέχρι να μαραθεί» και το δικό σας έχει αρχίσει ήδη να μαραίνεται.

Η κυρία Γεννηματά δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια για την επίλυση του ζητήματος, μιλώντας για μάχες που χάθηκαν με ευθύνη της ΝΔ, η οποία μέχρι σήμερα δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της.

«Εσείς δώσατε το άλλοθι στον Τσίπρα να αποφύγει τον διάλογο και τη συνεννόηση με τα άλλα πολιτικά κόμματα» είπε απευθυνόμενη στα έδρανα της ΝΔ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook