Το πρωί βρήκε το νησί καλυμμένο με ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης

Η μεταφορά της σκόνης ξεκίνησε από χθες, συνεχίστηκε το βράδυ, ορατή όμως στους πολίτες έγινε σήμερα το πρωί όταν πλέον τα υψηλά φορτία των μικροσωματιδίων είχαν καλύψει την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση του κ. Μανώλη Λέκκα ο οποίος είχε προειδοποιήσει για το φαινόμενο από χθες, η αφρικανική σκόνη από σήμερα το πρωί θα αρχίσει να μετακινείται ανατολικότερα προς την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναμένονται βροχές κατά τόπους στο νησί, κάτι που θα προκαλέσει τις γνωστές σε όλους εικόνες λάσπης σε επιφάνειες.

Οι φωτογραφίες του Flashnews.gr νωρίς το πρωί σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης των Χανίων αλλά και στο Ηράκλειο είναι ενδεικτικές.

Χανιά

Ηράκλειο

Η πόλη του Ηρακλείου έχει καλυφθεί από την σκόνη με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους καθώς η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή.

Μάλιστα, αρκετές κλήσεις έχουν γίνει και στο ΕΚΑΒ για άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και τα οποία κάλεσαν για βοήθεια.

Όπως επισημάναμε και χθες, έχει γίνει έκκληση από τις αρμόδιες αρχές του νησιού για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook