Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν για μια ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί

Η συγκέντρωση και πορεία θα γίνει το Σάββατο στις 26 Ιανουαρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12.00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

“Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί και να νικήσει!

Ένα συγκλονιστικό δεκαήμερο έζησε ο κόσμος της εκπαίδευσης. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε όλες τις πόλεις. Οι δρόμοι της  χώρας  πλημμύρισαν από διαδηλωτές που συμμετείχαν στα πιο μαζικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων και διεκδίκησαν τα αυτονόητα, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μόνιμους μαζικούς διορισμούς με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Κυβέρνηση και υπουργείο, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. – ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να προωθήσουν την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και να αμφισβητήσουν ευθέως το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που κατοχυρώνει η προϋπηρεσία. Πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων πολλούς μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και τους εξισώνουν με τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Επιδιώκουν να  μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών. Την ίδια στιγμή επιδιώκουν να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς τον ένα απέναντι στον άλλο, για μια θέση ελαστικής εργασίας.  

Να απαντήσουμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα!

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, με έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ!
  • Όχι στο προσοντολόγιο-Κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία!
  • Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μόνιμους διορισμούς με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο λήψης πτυχίου.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
  • Πλήρη εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Μείωση των μαθητών στα τμήματα για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα: 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστηριακά μαθήματα.
  • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
  • Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου.
  • Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή της χρονιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook