Προώθηση των εκπαιδευτικών δράσεων του ΜΑΙΧ μέσω του δικτύου «study in Greece» υπό την αιγίδα του Υπ. Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, 2019, πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) προγραμματισμένη επίσκεψη από τον καθηγητή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κ. Χρήστο Μιχαλακέλη, συνιδρυτή και διευθυντή της «Study in Greece».

Η «Study in Greece» (https://el.studyingreece.edu.gr/) είναι μια μη κερδοσκοπική δράση, η οποία ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2014, με όραμα και σκοπό την προώθηση των σπουδών στην Ελλάδα. Η δικτυακή πύλη αποτελεί επίσημη πηγή πληροφόρησης της Ελληνικής πολιτείας για τις σπουδές στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων. Απευθύνεται σε έλληνες και αλλοδαπούς που θέλουν να σπουδάσουν ή ήδη σπουδάζουν στην Ελλάδα ή επιδιώκουν να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και βαθμίδες εκπαίδευσης. 

Το αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η καλλιέργεια δράσεων εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, με άξονα τον κοινό στόχο που είναι η προώθηση των σπουδών στην Ελλάδα. 

Κατά την επίσκεψή του ο καθ. κ. Μιχαλακέλης συζήτησε με το Δ/ντή και στελέχη του Ινστιτούτου και ανέφερε ότι η “Study in Greece” προτίθεται να προβάλλει τα μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά και άλλες δράσεις του Ινστιτούτου όπως τη διοργάνωση θερινών σχολείων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως το ΜΑΙΧ θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και ημεδαπών φοιτητών. 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook