Κλιμάκιο της Περιφέρειας Κρήτης έκανε αυτοψία για τον τρόπο που θα εκτελεστούν οι εργασίες στο σημείο της κατολίσθησης στο ύψος του Σταλού – Κλειστός ο δρόμος μέχρι την Τετάρτη 30/1

Τελευταία ενημέρωση 15:07

Σε «γεφύρι της Άρτας» έχει μετατραπεί η κατολίσθηση της…. πρωτοχρονιάς στην εθνική οδό Χανίων – Κισάμου στο ύψος του Σταλού, καθώς είναι βέβαιο πως θα συμπληρωθεί ένας μήνας με κλειστό το χαρακτηρισμένο ως …διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, από τον κόμβο του Γαλατά μέχρι τον κόμβο του Πλατανιά.

Μετά από την τεχνική έκθεση την οποία συνέταξαν μέλη κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών που έκαναν αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης, σήμερα το πρωί κλιμάκιο ειδικών της Περιφέρειας Κρήτης έκανε αυτοψία στο σημείο προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος άμεσων παρεμβάσεων έτσι ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος έστω και αν αυτό γίνει με το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και με την χρήση φορητών φαναριών για να ρυθμίζεται η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες αυτές θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα καθώς σύμφωνα και με το πόρισμα του Υπουργείου «θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η εκπόνηση οριστικής μελέτης, από την οποία θα προκύψουν τα μέτρα μόνιμης προστασίας που θα διασφαλίζουν αποτελεσματικά τους διερχόμενους έναντι κινδύνων ευστάθειας των πρανών του συνολικού ορύγματος».

Οι αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα προσωρινά έργα προκειμένου να αποκατασταθεί έστω και εν μέρει η κυκλοφορία, αναμένεται να γίνουν γνωστές τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το Flashnews.gr, οι τεχνικές υπηρεσίες θα εισηγηθούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων την έκδοση απόφασης για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα του ΒΟΑΚ (η προηγούμενη απόφαση έληξε σήμερα).

Πράγματι απο την Διευθυνση Αστυνομίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Ανακοινώνεται ότι με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 30.01.2019 και ώρα 12:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων  και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου.”

 

το μεταξύ η υπομονή κατοίκων και επαγγελματιών που υποχρεώνονται σε παράκαμψη αρκετών χιλιομέτρων μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, έχει πλέον εξαντληθεί καθώς επιβαρύνονται και σε χρόνο αλλά και σε κόστος καυσίμων αλλά και με τις φθορές των οχημάτων.

Επιπλέον και το οδικό δίκτυο του Δήμου Πλατανιά που έχει ταλαιπωρηθεί από τα κύματα κακοκαιρίας, επιβαρύνεται και από την κίνηση βαρέων οχημάτων με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές.

Μάλιστα, ήδη ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης με επιστολές του έχει επισημάνει το πρόβλημα και την αναγκαιότητα αποκατάστασης των ζημιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook