Τι ισχυρίστηκε όταν μετέβη στο αστυνομικό τμήμα – Αφέθηκε ελεύθερος ενώ ζωόφιλοι αφήνουν αιχμές οτι δεν διώχθηκε εξαιτίας της ιδιότητάς του, καθώς είναι συνταξιούχος αστυνομικός

Εντοπίστηκε ο οδηγός του αγροτικού οχήματος που εθεάθη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης να σέρνει δεμένο στο πίσω μέρος του οχήματός του, ένα σκυλί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ο “κηδεμόνας” του σκύλου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Χανίων, την επόμενη ημέρα το πρωί και ανέφερε ότι “ο σκύλος ήταν αδέσποτος, ότι τον είχε βρει πριν λίγες ημέρες στον δρόμο και ότι καθώς τον πήγαινε στο χωριό του, του έπεσε από την καρότσα χωρίς να το καταλάβει ενώ το αντιλήφθηκε μετά από ώρα, επέστρεψε για να τον αναζητήσει”.

Ο φιλοζωικός σύλλογος, απευθύνει ερώτημα προς τις διωκτικές αρχές γιατί δεν προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού, αφήνοντας αιχμές οτι αυτό οφείλεται στην ιδιότητά του, καθώς πρόκειται για συνταξιούχο αστυνομικό, ενώ καταλήγουν επισημαίνουν οτι τέτοιου είδους συμπεριφορές απέναντι σε ζώα, πρέπει να αντιμετωπίζονται με παραδειγματικό τρόπο και με αυστηρότητα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου και τα όσα υποστηρίζει

Φιλόζωοι πολίτες επικοινώνησαν την Τετάρτη το απόγευμα και ενημέρωσαν το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων ότι είδαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο να σέρνει στο πίσω μέρος του έναν λευκό σκύλο, πιασμένο από σχοινί, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ οι πατούσες του τρίβονταν στην άσφαλτο για πολλά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Πολλοί ήταν αυτοί που με φωνές ή κορναρίσματα προσπάθησαν να σταματήσουν τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος όμως σε απάντηση ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε .

Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα στην περιοχή του κόμβου της Σούδας, κάτω περίπου από την γέφυρα.

Ο σκύλος βρέθηκε στη συνέχεια σε άσχημη κατάσταση να περιπλανάται στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Ρέθυμνο .

Και πάλι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που τον είδαν επικοινώνησαν με τον σύλλογο και ευτυχώς κάποιοι από αυτούς σταμάτησαν και τον πήραν πριν σκοτωθεί, ανέλαβαν τη φιλοξενία του ενώ χθες μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο της πόλης μας.

Τα στοιχεία του αυτοκινήτου ήτοι, χρώμα, τύπος και αρ. κυκλοφορίας καταγράφηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και δόθηκαν αμέσως στην αστυνομία και τηλεφωνικά και γραπτά μέσω της καταγγελίας που κατατέθηκε στο Α.Τ. Χανίων. O αξιωματικός υπηρεσίας, ανταποκρίθηκε άμεσα και εντόπισε τον οδηγό,ο οποίος μετέβη το επόμενο πρωί στο ΑΤ Χανίων.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από το 100 -που αρχικά επελήφθησε- με ολιγωρία, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του συλλόγου 

Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε γιατί δεν υπήρξε σύλληψη του φερόμενου ως δράστη μετά την καταγγελία στα πλαίσια του αυτόφωρου, όπως προβλέπει η νομοθεσία που είναι σαφέστατη.Φταίει άραγε η ιδιότητά του, καθώς είναι συνταξιούχος αστυνομικός, πρώην στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ Χανίων;

Ο φερόμενος ως δράστης ανέφερε ότι ο σκύλος ήταν αδέσποτος, ότι τον είχε βρει πριν λίγες ημέρες στον δρόμο και ότι καθώς τον πήγαινε στο χωριό του, του έπεσε από την καρότσα χωρίς να το καταλάβει και ότι όταν το αντιλήφθηκε μετά από ώρα, επέστρεψε για να τον αναζητήσει.

Ωραίο το αφήγημά του και αναμενόμενο, σίγουρα το έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σε όλα τα επίπεδα, με κάθε τρόπο και τόνο επισημαίνουμε ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη τα αδικήματα σε βάρος των ζώων να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα, καθώς αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους εν δυνάμει δράστες.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους, όπως ο νόμος ορίζει.

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook