Η πρώτη συλλογή διηγημάτων της Χανιώτισσας Χαρίκλειας Ντερμανάκη, με τίτλο «Ιστορίες που δεν ήθελαν να μεγαλώσουν», παρουσιάζεται σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στις 7 μ.μ., στο ιστορικό καφέ «Κήπος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

• Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος της Ε.Ε., πρώην Υπουργός.

• Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας.

• Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, πρώην Υπουργός.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο φιλόλογος – συγγραφέας Πασχάλης Πράντζος.

Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Ιωάννης Γιαννακάκης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργακάκης.

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα 

Γεννήθηκα στο Μόντρεαλ από γονείς μετανάστες. Τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τα έζησα στα Χανιά. Άρχισα να γράφω – να μουτζουρώνω μάλλον – στο χαρτί, πριν ακόμα μιλήσω. Είχα τη μεγάλη τύχη να μου μάθουν γράμματα, δάσκαλοι εξαιρετικοί, άνθρωποι φωτεινοί και ανήσυχοι. Σε αυτούς και στους γονείς μου χρωστώ την αγάπη για το διάβασμα, την αίσθηση του ταξιδιού που προσφέρει η μυρωδιά ενός δερματόδετου παλιού βιβλίου, τη λύτρωση που χαρίζει το άδειασμα της ψυχής πάνω σε ένα λευκό χαρτί.

Πέρασα στο Πανεπιστήμιο, στο ΤΕΦΑΑ, ξαφνιάζοντας το φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον, που περίμεναν ότι θα σπουδάσω Φιλολογία ή Νομική. Κάποιες φορές το μετανιώνω, κάποιες άλλες χαίρομαι. Ο Αθλητισμός ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Έτρεχα και μετά επέστρεφα σπίτι κι έγραφα, και όταν τα συναισθήματα με φουρτούνιαζαν και μ’ έπνιγαν, ξανάβγαινα έξω κι έτρεχα.

Ταξίδεψα πολύ, μα τα ωραιότερα ταξίδια μου ήταν αυτά μέσα στις ψυχές των ανθρώπων. Τέτοια ταξίδια διηγούμαι και σε αυτό το βιβλίο. Εύχομαι να ταξιδέψετε κι εσείς για λίγο, διαβάζοντάς το. Τη ζωή και την καθημερινότητά μου τη μοιράζομαι με έναν άνθρωπο που ξέρει ν’ αγαπά απελευθερώνοντας, τον Παναγιώτη Βυτινιώτη. Το πιο όμορφο δημιούργημα αυτής της κοινής ζωής, το ποίημά μας, είναι η κόρη μας η Λαμπρινή – Αθηνά. Το βιβλίο αυτό, τους το αφιερώνω…


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook