Ενημερωτική συνάντηση για τους δήμους της Δυτικής Κρήτης οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης για τα θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων διαχείρισης αποβλήτων

Στα πλαίσια της επικείμενης ανακοίνωσης της ΕΥΔ ΠΕΠ Κρήτης για πρόσκληση του Ταμείου Συνοχής, που αφορά σε δράσεις διαχείρισης αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια αποφάσισε τη γενικότερη ενημέρωση των δικαιούχων και για άλλες προσκλήσεις του ΠΕΠ Κρήτης, που ετοιμάζονται ή διαμορφώνονται και αφορούν στη χρηματοδότηση σχετικών έργων, ώστε να προβούν έγκαιρα στην κατάλληλη προετοιμασία.

Αφορούν ήπιες δράσεις διαχειρισης των απορριμμάτων κυρίως στο κομμάτι της προδιαλογής με τις προσκλήσεις να αφορούν δήμους. Η χρηματοδότηση ξεπερνά τα 12 εκατομ. ευρώ.

Στη συνάντηση εκτός από την παρουσίαση της πρόσκλησης του Ταμείου Συνοχής, ενημερώθηκαν οι φορείς για το περιεχόμενο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το χρονοπρογραμματισμό για τις επόμενες ενέργειες (ΟΧΕ & Οριζόντια δράση), συζητήθηκαν οι προτεραιότητες και οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες των φορέων για την ωρίμανση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα μπορούσαν  να υποβληθούν στο ΠΕΠ προκειμένου να τα γνωρίζει η Διαχειριστική Αρχή πριν προχωρήσει στην εξειδίκευση των δράσεων, καθώς και η ετοιμότητα του δήμου Χανίων για την υλοποίηση των έργων που εμπίπτουν στο  περιεχόμενο της  εξειδίκευσης του ΒΑΑ ενόψει της έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης.


Την πρόσκληση απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Ενέργειας, Νίκος Καλογερής προς τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και τους φορείς διαχείρισης αποβλήτων, προκειμένου να ενημερωθούν από την Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης, για θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων (μικρής κλίμακας) διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

Αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί και για τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους στο Ηράκλειο και Λασίθι.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook