Σε κινητοποιήσεις προχωρούν, αρχής γενομένης από την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με αίτημα να παραδοθεί άμεσα ένα λειτουργικό και ασφαλές κτίριο για το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο).

Ο σύλλογος γονέων, καλεί το δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου καθώς εδώ και 10 χρόνια οι μαθητές κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 12.00 το μεσημέρι, θα γίνει πορεία από το σχολείο προς τον Δήμο, ζητώντας συνάντηση και δέσμευση από τον κ. Δήμαρχο να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς σημειώνουν:

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο) έχουν  την ακλόνητη θέση ότι την ευθύνη για την παράδοση του Σχολικού  κτιρίου την έχει αποκλειστικά ο καθ΄ ύλην αρμόδιος,  ο Δήμος. Αυτός φέρει  και την πολιτική ευθύνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλου του έργου.

Επομένως  απαιτούμε την άμεση παράδοση ενός ολοκληρωμένου, λειτουργικού και ασφαλούς κτιρίου.

Παίρνοντας υπόψη την καθυστέρηση, σε σχέση με τις υποσχέσεις, τη 10ετή απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας ενός Λυκείου σε λυόμενες αίθουσες και την διετή ταλαιπωρία των μαθητών που οδηγούνται σε εξετάσεις κάτω από τους ήχους  της μπουλντόζας και των σφυριών, αποφασίσαμε:

Να είμαστε σε κινητοποίηση μέχρι να μπούμε για μάθημα σε ένα κανονικό σχολείο.

Η πρώτη μας ενέργεια είναι, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι, με πορεία από το σχολείο στον Δήμο, ζητώντας συνάντηση και δέσμευση από τον κ. Δήμαρχο να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Καλούμε όλους τους γονείς, Συλλόγους και σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων, μαθητές από όλα τα σχολεία, τους απόφοιτους του Καπετανάκειου να είναι μαζί μας!

Η υπόθεση του Καπετανάκειου αφορά όλους που αγωνιούν και απαιτούν μια παιδεία αντάξια των αναγκών των παιδιών μας!

To 15μελές συμβούλιο των μαθητικών κοινοτήτων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ)

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6978771208 6949200924


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook