Που έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα – Ανακοίνωση για τις πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα στην Κρήτη

Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τους  μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης που κινητοποιούνται, συντονίζοντας τον αγώνα τους με τον αγώνα των μικρομεσαίων αγοτοκτηνοτρόφων σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα καλεί σε ενίσχυση των μπλόκων που έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Συγκεκριμένα, στα Αστερούσια έχει στηθεί μπλόκο στον κόμβο των Πραιτωρίων, στα Χανιά έχει στηθεί μπλόκο στον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών μετά από πανχανιώτικο συλλαλητήριο, στο νότιο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στον κόμβο στην τοποθεσία Μάντρες, και στα Ανώγεια επίσης μαζική κινητοποίηση στη θέση Δισταύρι στο Μετόχι Ανωγείων, όπου είχε μαζική παρουσία η νεολαία, η οποία δεσμεύτηκε για την ανασυγκρότηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων.  

Το παγκρήτιο συντονιστικό καλεί “τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης να πυκνώσουν τα αγωνιστικά μπλόκα και να μαζικοποιήσουν και τις άλλες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κρήτη, που οργανώνονται από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα Αγροτών, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη βάση του αγωνιστικού πλαισίου αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η πείρα των προηγούμενων χρόνων μας δείχνει τον δρόμο. Μόνο με πανελλαδικά συντονισμένες και ανεβασμένες μορφές πάλης, όπως αυτή των μπλόκων, και με τη μαζικοποίησή τους, μπορούμε να ελπίζουμε στην επίλυση των προβλημάτων μας! Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, η κατάκτηση του αφορολόγητου ορίου, έστω και μειωμένου σε σχέση με το αιτήματά μας, και του ακατάσχετου ορίου για τραπεζικούς λογαριασμούς”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook