Από τις  «Ιστορίες που δεν ήθελαν να μεγαλώσουν» της Χαρίκλειας Ντερμανάκη, στο σχέδιο – κατά Διαμανταπούλου και Φλωρίδη – του Τσίπρα να διαλύσει μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών τα κόμματα του κέντρου 

Κατάμεστο ήταν σήμερα το ιστορικό “Καφέ Κήπος” , όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου, συλλογή διηγημάτων της Χανιώτισσας Χαρίκλειας Ντερμανάκη, με τίτλο «Ιστορίες που δεν ήθελαν να μεγαλώσουν».

Για το βιβλίο μίλησαν η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος της Ε.Ε., πρώην Υπουργός, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης και ο Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας.

Η κ Διαμαντοπούλου, τόνισε αναφορικά με το βιβλίο της κ. Ντερμανάκη ότι “είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, βιβλίο γιατί αποτυπώνει γυναικείους χαρακτήρες της προηγούμενης γενιάς αλλά και της δικής μας γενιάς και πιστεύω ότι είναι το πρώτο βήμα για την Χαρίκλεια, η οποία θα μπει δυναμικά στο χώρο των συγγραφέων”. 

Ο κ. Φλωρίδης, ανέφερε ότι “ήταν μία έκπληξη για μένα και νομίζω και για πολλούς που δεν γνωρίζαμε αυτό το ταλέντο της Χαρίκλειας. Είναι  μία αγαπημένη μας φίλη νομίζω ότι όσοι το διαβάσουν,  θα δουν ότι είναι γραμμένο σε μία όμορφη γλώσσα, μία μαγική γλώσσα, με ιστορίες για γυναίκες που αρνήθηκαν να μεγαλώσουν και είναι όμορφα παιδιά ή που δεν θέλουν να μεγαλώσουν”.

Από την πλευρά της η συγγραφέας του βιβλίου, Χαρίκλεια Ντερμανάκη, δήλωσε ” θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τους ανθρώπους που βρέθηκαν σήμερα εδώ και με στήριξαν. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με πολλή αγάπη , αφιερωμένο στις γυναίκες,  τις γυναίκες που προσπαθούν δεν το βάζουν κάτω και ξανά αλλάζουν τη ζωή τους. Εκείνες οι γυναίκες που κάποια στιγμή στη ζωή τους γυρνάνε πίσω και ξεκινούν από την αρχή, που βιώνουν το συναίσθημα της ματαίωσης και ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες με όλες τους τις δυνάμεις τους και κάνουν κάτι για τον εαυτό τους”.

Λίγο πριν την εκδήλωση, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που δεν θα μπορούσαν να μην προσανατολιστούν στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών και τους τριγμούς που προκάλεσε σε κόμματα, τόσο των ΑΝΕΛ όσο όμως και στο λεγόμενο χώρο της κεντροαριστεράς.

Τόσο η κ. Διαμαντοπούλου όσο και ο Γιώργος Φλωρίδης έκαναν λόγο για προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης να διαλύσουν την αντιπολίτευση και ειδικότερα τα κόμματα του κέντρου, γεγονός που αποκάλυψε εσωτερικά προβλήματα κομμάτων όπως το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο όπως επεσήμαναν και οι δύο το κέντρο δεν είναι εκεί που το αναζητεί ο Πρωθυπουργός και έκαναν λόγο για το “κοινωνικό κέντρο” όπου θα συστρατευτούν και θα δεσμευτούν όλες οι δυνάμεις σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ώστε να ηττηθεί στρατηγικά ο Αλέξης Τσίπρας

Ειδικότερα η κ. Διαμαντοπούλου, αναφορικά με τη διαχείριση της επίλυσης του ονοματολογικού της γείτονος χώρας από την κυβέρνηση, σημείωσε οτι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση είχαν τρεις στόχους:

– “Ο πρώτος  ήταν η επίλυση ενός εθνικού θέματος σύμφωνα με τις απόψεις της αριστεράς, η οποία μέσα στην ιστορία της προτάσσει πάντοτε το ταξικό αλλά όχι το εθνικό ζήτημα. Αυτό λοιπόν τακτοποιήθηκε με βάση αυτές τις απόψεις

– Το δεύτερο είναι ότι η περιοδος των διαπραγματεύσεων είχε σαν αποτέλεσμα το να μείνει πίσω όλο το μεταρρυθμιστικό κομμάτι της χώρας. Οι μεταρρύθμισεις δεν πάνε καθόλου καλά, οι εκκρεμότητες είναι εξαιρετικά μεγάλες και αυτό φαίνεται και από τις αξιολογήσεις.  Αυτό είναι από τα ζητήματα που θα τα πληρώσουμε, είναι μπροστά μας γιατί η οικονομία έχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και

– Το τρίτο θέμα είναι η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού της χώρας όπου ο στόχος ήταν η διάλυση της Νέας Δημοκρατίας και η διάλυση των κομμάτων του κέντρου. Την αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να τη διαλύσει ο κ Τσίπρας δημιουργήσε όμως αρκετά προβλήματα. Είναι αλήθεια όμως ότι τα κόμματα του κέντρου διαλύθηκαν και όσα δεν διαλύθηκαν δηλαδή το ΚΙΝΑΛ,  έχει πολλά και εσωτερικά προβλήματα. Η άποψή μου είναι ότι το κέντρο είναι αλλού. Δεν είναι εκεί που το αναζητεί ο κ Τσίπρας. Ο κ Τσίπρας αυτή τη στιγμή ενσωματώνει στελέχη του κέντρου, ανθρώπους που ψάχνουν για την επόμενη στέγη, όχι όμως το “κοινωνικό κέντρο” το οποίο έχει πολύ διαφορετικές απόψεις”.

“Ο κύριος Τσίπρας, έχει οργανώσει με επιτυχία τον δεύτερο πόλο, αυτός ο πόλος δεν είναι ούτε προοδευτικός ούτε αποτελεσματικός.  Κινείται με ένα λαϊκιστικό τρόπο κατά την άποψή μου και θα πρέπει να ηττηθεί για να αναδιοργανωθούν όλα αυτά και να αλλάξει το σκηνικό της χώρας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις και αυτό που είχα πει πριν δύο χρόνια που είχα βρεθεί και πάλι στα Χανιά, ήταν ότι τότε είχαμε κάνει μία προσπάθεια με την «ώρα αποφάσεων», ώστε να ενοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και αυτό απέτυχε, οπότε  κατά την άποψή μου θα πρέπει να συγκεντρωθούν  και να συμπληρωθούν οι δυνάμεις του κέντρου με όλες τις δυνάμεις που υπάρχουν και μπορούν να δεσμευτούν σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ώστε να αντιμετωπισθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη αλλά η επόμενη μέρα θα είναι αυτή που θα διαμορφώσει και τα επόμενα κόμματα”, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου. 

Το σχόλιο της κ. Διαμαντοπούλου, για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι η Ελλάδα είναι σε εμφύλιο

“Ο κ. Καμμένος μιλάει μόνο με ακρότητες και κάποιοι το κατάλαβαν αυτό μόνο τις τελευταίες ημέρες. Δεν  θα σχολιάσουμε τον κύριο καμμένο η αλήθεια είναι ότι το θέμα των Σκοπίων, το μακεδονικό ζήτημα έπρεπε να λυθεί όλο μεγάλο μέρος του ελληνικού πολιτικού κόσμου όπως το διαχειρίστηκε ο κ Τσίπρας και το τελικό αποτέλεσμα της συμφωνίας, έχει σοβαρά προβλήματα και έχει φέρει εσωτερικό διχασμό και  αντιπαλότητα την οποία θα ζούμε για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει όμως να κοιτάμε μπροστά, η συμφωνία έχει υπογραφεί και θα πρέπει να η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα και η επόμενη να οργανώσει πολύ καλά τις υπηρεσίες του υπουργείου εξωτερικών ώστε να αντιμετωπίζουμε μέρα με τη μέρα αυτά που πρόκειται να έρθουν. Όσον αφορά για το διχασμό νομίζω ότι είμαστε υπεύθυνοι βάζουμε λάδι στη φωτιά,  δεν υπάρχουν προδότες δεν υπάρχουν φασίστες. Η διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι βάζουμε τον άλλον απέναντί μας”.

Πότε θα γίνουν εκλογές σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου

“Κατά την προσωπική μου άποψη οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, εγώ δεν θα συμμετέχω, εδώ και 6 χρόνια ασχολούμαι με έναν οργανισμό διεθνή τον οποίο έχω οργανώσει ασχολούμαι όπως ξέρετε πολύ καλά με το θέμα της Τετάρτης βιομηχανικής επανάστασης και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα”.

Γιώργος Φλωρίδης

Από την πλευρά του ο κ. Φλωρίδης, σχολίασε την επικαιρότητα, την συμφωνία των Πρεσπών, την διάσπαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας.

Συμφωνία των Πρεσπών

“Με την συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, θέλω να τονίσω ότι τα χάσαμε όλα δηλαδή δώσαμε πολύ περισσότερα από όσα ζητούσαν και από εδώ και πέρα υπάρχει ένας μόνο μακεδονικός λαός του κόσμου, υπάρχει μόνο μία μακεδονική εθνότητα στον κόσμο και στο μέλλον θα υπάρχει μία μόνο μακεδονική γλώσσα στον κόσμο. Επίσης υπάρχει,  ένα κράτος το οποίο προφανώς θα λέγεται Μακεδονία, δηλαδή εδώ υπάρχει ένας σφετερισμός από ένα μικρό μέρος της ιστορικής Μακεδονίας”, ανέφερε ο κ. Φλωρίδης. 

Πότε θα γίνουν εκλογές σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη

Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις ξέρω πάντως ότι το λάδι στο καντήλι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει όταν αποφασίσουν να κάνουν τις εκλογές είναι δικό τους θέμα. Όσο παραμένουν στην εξουσία, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι  ναρκοθετούν την πορεία της χώρας ξέρω πολύ καλά ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συναντά συνέχεια νάρκες και μία οικονομία αδύναμη.  Ο κ. Τσίπρας, με τα χρήματα που παίρνει από όλους εμάς που εργαζόμαστε σκληρά  και τα δίνει στην εκλογική του πελατεία.  

“Ο Τσίπρας είναι ο πιο παλιός στην λάσπη”

“Έχω  την εντύπωση, ότι  ο Τσίπρας όσον αφορά την πολιτική είναι πιο παλιός στην λάσπη, με την έννοια ότι δεν υπάρχει πιο παλιό πελατειακό κράτος από αυτό που ο Τσίπρας υπηρετεί δεν υπάρχει πιο βαθύ παρασιτικό κράτος από αυτό του Τσίπρα, δεν υπάρχει πιο βαθιά άλλο αναξιοκρατικό κράτος από αυτό που εξυπηρετεί ο κ. Τσίπρας”. 

Ο κ. Φλωρίδης και οι εκλογές του 2019

“Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια αυτά αυτά χρόνια μήπως και καταφέρουμε να αναγεννήσουμε την  παράταξή μας, δυστυχώς αποτύχαμε καθώς αυτός ο χώρος ο οποίος λεηλατείται ήδη από το 2015 που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να καταπολεμηθεί από μία συλλογική προσπάθεια η οποία μπορεί να ανατρέψει την πολιτική Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook