Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την μεγάλη κατολίσθηση στην εθνική οδό Χανίων – Κισάμου, στο ύψος του Σταλού και την απαγόρευση κυκλοφορίας που με διαρκείς παρατάσεις έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, σήμερα το πρωί ξεκίνησαν εργασίες απομάκρυνσης των χωμάτινων όγκων από το οδόστρωμα.

Το συνεργείο που εκτελεί τις εργασίες, συνεχίζοντας την εργολαβία που είχε ξεκινήσει η Αντιπεριφέρεια τις πρώτες ημέρες μετά την κατολίσθηση, εκτός από τον καθαρισμό του οδοστρώματος θα προχωρήσει και στον καθαρισμό των πρανών εκεί όπου υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης νέων χωμάτινων όγκων.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη εκτιμάται οτι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να δοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία, αφού τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες και ειδικοί φανοί. Ποια ακριβώς λύση θα δοθεί, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων, τηρουμένων ωστόσο κανόνων ασφάλειας για τα διερχόμενα οχήματα, θα αποφασιστεί μετά την απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων.

 Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, αύριο το πρωί, κλίμακιο της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιήσει νέα αυτοψία στο σημείο και θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα. Πάντως ο κ. Βουλγαράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι σύντομα, μόλις ολοκληρωθεί η εργολαβία που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης,  θα ανοίξει ο δρόμος και η κατάσταση στο εθνικό δίκτυο θα ομαλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook