«Αγαπάτε την ζωή σας» είναι το μήνυμα, που έστειλαν οι ομιλητές της ημερίδας οδικής ασφάλειας, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Αφορμή της διεξαγωγής του συνεδρίου στάθηκαν τα απανωτά τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στους δρόμους της Κρήτη, με θύματα νεαρούς εργαζομένους-διανομείς προϊόντων, αλλά και έναν εργαζόμενο του ΟΤΕ. 

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας και τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α) διοργάνωσαν είχε ως στόχο να υπενθυμίσει  κυρίως στα Σωματεία- μέλη του ΕΚΗ πόσο σημαντικό είναι να τηρείται ο Κ.Ο.Κ.

Οι πλέον ειδικοί στα τροχαία ατυχήματα, ο υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου και Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κρήτης, αστυνόμος β΄, Στέλιος Καρακούδης, αλλά και ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλους του οδηγούς, που κατέκλυσαν την αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΗ και που με ενδιαφέρον απεύθυναν ερωτήσεις στους ομιλητές.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α, Μανόλης Μαράκης, μίλησε για την προσωπική του ιστορία και τις πρώτες στιγμές που βίωσε, καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα. Ο Κος Μαράκης επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο κάθε οδηγός να σέβεται πρώτα τον εαυτό του και τους συνεπιβάτες του και στην συνέχεια τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων.  

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Προέδρου του ΕΚΗ, συναδ. Στέλιου Βοργιά, ο οποίος έκανε λόγο για τα τροχαία εργατικά δυστυχήματα, που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη, με θύματα νεαρούς διανομείς προϊόντων. Ο συναδ. Στέλιος Βοργιάς επεσήμανε ότι «είναι τραγικό να χάνονται τόσο άδικα εργαζόμενοι. Είναι τραγικό να μην φεύγεις το πρωί από το σπίτι και να μην ξέρεις αν θα επιστρέψεις στην οικογένεια σου. Πολλά από αυτά τα δυστυχήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι οδηγοί τηρούσαν τον Κ.Ο.Κ. Τα Εργατικά ατυχήματα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των τροχαίων συμβάντων, καθώς έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετατρέπονται σε ‘’μεροκάματο τρόμου’’ για τους εργαζομένους στον κλάδο μεταφορών. Η ασφαλής   οδήγηση δεν αποτελεί ατομικό ζήτημα αλλά κοινωνικό. Οφείλουμε όλοι μαζί να μεριμνήσουμε για την οδική ασφάλεια του σήμερα και του αύριο με στόχο την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook