Θα παραμείνουν στον ναό για προσκύνηση από τους πιστούς μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου

Με ροδοπέταλα και την καμπάνα της εκκλησίας να χτυπά χαρμόσυνα, υποδέχτηκαν το απόγευμα δεκάδες πιστοί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά Χανίων, τα λείψανα των Τριών Ιεραρχών.

Η υποδοχή έγινε με τιμές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ.Δαμασκηνό και αρχών της πόλεως, επί των οδών Παπαναστασία και Ρουκουτάκη.

Τα λείψανα των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου έφτασαν στα Χανιά από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγ. Όρους.

Στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ρουκουτάκη παρέλαβε τα λείψανα ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός και τα μετέφερε με πομπή στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους όπου θα παραμείνουν για προσκύνημα μέχρι το βράδυ της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου.

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο της υποδοχής των λειψάνων, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Όσοι κάνουν τους σχεδιασμούς για την παιδεία δείχνουν πως δεν τους ενδιαφέρει « η κατά κεφαλήν καλλιέργεια αλλά το κατά κεφαλήν εισόδημα». Συνεχίζουμε να εγκληματούμε σε βάρος των νέων ανθρώπων. Ξεκόψαμε τη γνώση από τη ζωή, τον έρωτα, την ομορφιά. Υποτάξαμε την αγάπη στην αναγκαιότητα και γι’ αυτό αποτύχαμε.           

Η αγάπη, λέει ένας άγιος της Εκκλησίας μας, είναι πιο γλυκιά και από τη ζωή. Προσφέρουμε σήμερα παιδεία αγάπης; Όχι. Τότε πως θέλουμε παιδεία ζωής;  

Αν θέλουμε να τιμήσουμε τους Τρεις Ιεράρχες δε χρειάζεται να το κάνουμε μέσα από ακίνδυνες τυπικές γιορτές. Απαιτείται μελέτη του έργου τους, της προσφοράς τους, αλλά κυρίως η μίμηση της στάσης ζωής τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook