Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μόνο για τα μέλη του μονοήμερη χειμερινή ορειβατική εξόρμηση στα νοτιοδυτικά Λευκά Όρη, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή Ψηλάφι, υψ. 1.984 μέτρα, στην επαρχία Σελίνου, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο Ομαλού, από όπου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την πολύωρη ανάβαση τους στην κορυφογραμμή πάνω από το οροπέδιο, από όπου η θέα προς τα κατάλευκα κεντρικά Λευκά Όρη, το οροπέδιο Ομαλού και το Λιβυκό πέλαγος είναι καταπληκτική.

Η πραγματοποίηση της ανάβασης στην κορυφή θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ-κραμπόν) και έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες πολύωρες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, ζεστά ρούχα με σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 01/02. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Στυλιανός Παπουτσάκης και Χρήστος Μυλωνάκης.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook