Εξορμήσεις θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε περιοχές των Χανίων, με στόχο να διαδώσουν το μήνυμα της νομοθέτησης της κυριακάτικης αργίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της επιτροπής:

"Συνάδελφε, συναδέλφισα η πρόσφατη απόφαση του  Δ’ τμήματος του Συμβουλίου της επικρατείας (ΣΤΕ) αναίρεσε προηγούμενή του απόφαση κρίνοντας  συνταγματική την κατάπτυστη υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την οποία απελευθερώνει την λειτουργεία των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο με πρόσχημα τις τουριστικές περιοχές. Η απόφαση αυτή έρχεται να ικανοποιήσει την  απαίτηση των πολυεθνικών και των μεγαλέμπορων.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης  αργίας δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής του καθενός αφού οι συνθήκες στην αγορά θα μας αναγκάσουν τελικά σε δουλειά νύχτα –μέρα για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα .Θα βιώνουμε όμως μια καθημερινότητα Γολγοθά χωρίς δικαιώματα χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή ,χωρίς ξεκούραση.

Η  Επιτροπή αγώνα πήρε την  πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών που στόχο έχει αφενός  την πίεση και την διεκδίκηση προς κάθε κατεύθυνσή  και αφετέρου  της συνειδητοποίησης από όλους(εργαζόμενους και μικρούς εμπόρους, αυτοαπασχολουμένους)  της κρισιμότητας της κατάστασης .

Στα πλαίσια αυτά το πρόγραμμα εξορμήσεων της επιτροπής αγώνα  είναι για την Πέμπτη 31/1 και Παρασκευή 1/2 και  στις 18:00 μ.μ. στις περιοχές Σούδα και Κουνουπιδιανα.

Την Τρίτη 5/2, Πέμπτη 7/2 και Παρασκευή 8/2 στις 18:00 μ.μ. στο  κέντρο της πόλης των Χανίων.  

Δεν επιλέγουμε ανάμεσα στην οικονομική ή την φυσική μας εξόντωση. Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν την Κυριακάτικη αργία και τα ωράρια. Παλεύουμε για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας .

Επιτροπή αγώνα, Εμπορικού συλλόγου Χανίων"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook