Συγκέντρωσαν πάνω από 300 υπογραφές και διεκδικούν το αυτονόητο

Αγωνιούν, φοβούνται για τη ζωή και την ασφάλεια των ίδιων και των διερχομένων αλλά και για τις περιουσίες τους που βρίσκονται στον “αέρα” από την κατολίσθηση που συμβαίνει στην οδό Μαλινδρέτου.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς πάσα υπηρεσία τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι οι προειδοποιήσεις τους πριν δυο εβδομάδες για επικείμενη υποχώρηση του λόφου, επαληθεύτηκε λίγες ημέρες μετά, δεν έχει γίνει καμία κίνηση επί της ουσίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυτό “όπλισε” ακόμα περισσότερο τους κατοίκους και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής που ξεκίνησαν έναν αγώνα συγκέντρωσης υπογραφών ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή να γίνει μελέτη και έργα αντιστήριξης στον δρόμο που κατέστη επικίνδυνος όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να σκάψουν στο παρελθόν τον λόφο για τη χάραξη της Μαλινδρέτου που κατασκευάστηκε ως συνοδό έργο του ΒΟΑΚ. 

Ήδη οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 313 και βρίσκονται στη διάθεση κάθε αρμόδιου, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν και τον δρόμο!

Δείτε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας πολιτών Σταλού που αποστέλλεται σε δήμο Χανίων, Αντιπεριφέρεια, Περιφέρεια, ΟΑΚ και Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

“Εμείς οι κάτοικοι της οδού Μαλινδρέτου στον Κάτω Σταλό ζητάμε τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας στον αγώνα που ξεκινήσαμε. Από τη διάνοιξη του εν λόγω  συνοδού δρόμου που έγινε για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της οδού λόγω της χάραξης του ΒΟΑΚ, ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Λόγω της έλλειψης επαρκών τοιχίων, αλλά και εξαιτίας της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, το ύψωμα παραπλεύρως της οδού κατολισθαίνει διαρκώς. Τα τελευταία χρόνια κινδυνεύουν λόγω της κατολίσθησης τα κτίσματα που βρίσκονται επί του υψώματος. Κυρίως όμως κινδυνεύουμε όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε τον εν λόγω δρόμο. Όγκοι χωμάτων, τεράστιοι ογκόλιθοι, δέντρα που υπήρχαν πάνω στο ύψωμα έχουν κατολισθήσει με άμεσο κίνδυνο να τραυματίσουν τους διερχόμενους από το δρόμο.

Έχουμε αποκλειστεί αμέτρητες φορές αυτά τα χρόνια, έχουμε κινδυνέψει από τις πτώσεις βράχων ακόμα και το καλοκαίρι, έχουμε καταστρέψει τα οχήματά μας περνώντας ανάμεσα σε βράχους μέχρι, κατόπιν ειδοποίησης, να τα μαζέψει ο δήμος. Αυτό τον καιρό ο ΒΟΑΚ παραμένει κλειστός λόγω κατολίσθησης λόφου στην περιοχή μας. Ανήκουμε στην ίδια ζώνη, τα εδάφη γεωλογικά είναι στην ίδια περιοχή Σταλού.

Ζητούμε, λοιπόν, να ενταχθούμε στην ίδια μελέτη που θα επιλύσει το παραπάνω πρόβλημα.

Συγκεκριμένα:

  • Να γίνει αυτοψία από ειδικούς μηχανικούς του ΙΓΜΕ
  • Να εκπονηθεί μελέτη που θα προστατεύει καταρχάς τις ζωές μας και κατά δεύτερο λόγο τις περιουσίες μας.
  • Να εγκριθούν κονδύλια για της υλοποίηση των παραπάνω.

Δυστυχώς λόγω της ασυνέπειας των αρμοδίων και της μη ανάληψης ευθυνών για το έργο όλο το πρότερο διάστημα προσανατολιζόμαστε σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων, με πρώτη το κλείσιμο της Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου σε συμφωνημένη με τους εμπλεκόμενους ημερομηνία.

Περιμένουμε λύση και υπευθυνότητα. Πλέον μας οδηγεί η απόγνωση και η αγανάκτηση.

Πληροφορίες: Κρανιωτάκη Κατερίνα  

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη διαμαρτυρία-καταγγελία

ΣΗΜ:  Έχουμε συγκεντρώσει ήδη 313 υπογραφές και συνεχίζουμε έως ότου οι αρμόδιοι ενδιαφερθούν για τις ζωές μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook