Λαχταριστή συνταγή για το μεσημεριανό

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

4 φλ. αλεύρι (χωριάτικο)
1 ½ κουταλάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 – 1 1/3 φλ. χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 φλ. ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι ξηρή ρίγανη
1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση φρέσκο) και μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
½ κουταλάκι πάπρικα
1 πρέζα ζάχαρη

Για την επικάλυψη

2 φλ. μοτσαρέλα
8 ντοματίνια
8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζετε το 1 φλιτζάνι νερό και τη μαγιά και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Το αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει (είναι έτοιμο όταν βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια).
  • Σ’ άλλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ακολούθως, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε με τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα και ρίχνετε λίγο – λίγο το μίγμα της μαγιάς.
  • Ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό.
  • Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα ή μεμβράνη. Την αφήνετε για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Παράλληλα, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι στη φωτιά και βάζετε μέσα όλα τα υλικά της σάλτσας.
  • Όταν κοχλάσει χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνετε δυο στρογγυλά ταψιά (με διάμετρο 33 εκ.) για πίτσα.
  • Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε με τον πλάστη. Βάζετε τη ζύμη προσεκτικά στα ταψιά και ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Απλώνετε να πάει παντού.
  • Σκορπάτε στην επιφάνεια τη μοτσαρέλα και ακολούθως τα ντοματίνια, τις ελιές και τα φύλλα βασιλικού.
  • Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20' - 25΄ ή μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: newsbeast.gr