Ξεκίνησαν το πρωί οι εργασίες κατεδάφισης του παλιού κτιρίου πάνω στα ανατολικά τείχη της πόλης

Το παράπηγμα βρίσκεται στο ανατολικό ανάχωμα των ενετικών οχυρώσεων στην οδό Μίνωος και ανήκει στον δήμο Χανίων ο οποίος προχώρησε στην κατεδάφισή του για την αναβάθμιση και αξιοποίηση της περιοχής.

Στο παράπηγμα έμενε μια ηλικιωμένη η οποία πλέον φιλοξενείται σε διαμέρισμα που ανήκει στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επίσης έμεναν στο κτίριο κάποιοι αλλοδαποί οι οποίο είχαν αφήσει κάποια πράγματα στον χώρο και για τον λόγο αυτό το συνεργειό θα αφήσει σήμερα ένα δωμάτιο χωρίς να το γκρεμίσει προκειμένου να πάνε οι άνθρωποι να πάρουν τα πράγματά τους. Έτσι η κατεδάφιση θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί αύριο.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες εργασίες κατεδάφισης θα γίνουν και σε δεύτερο παράπηγμα που βρίσκεται στην περιοχή.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανέφερε τα εξής:

“Το έργο της σημερινής απομάκρυνσης παραπήγματος στον ανατολικό επιπρομαχώνα, είναι αποτέλεσμα προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για τον ευπρεπισμό της όμορφης πόλης μας και την απαλλαγής της από απομεινάρια του παρελθόντος που τη ρυπαίνουν ουσιαστικά και αισθητικά και την υποβαθμίζουν.
Το σημαντικότερο όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής μας Αρχής για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ενετικών οχυρώσεων στο ανατολικό τμήμα τους. Οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων, θα μελετήσουν την ανάπλαση από τον επιπρομαχώνα Sabbionara στην την πύλη της άμμου, μέχρι το σωζόμενο τμήμα του επιπρομαχώνα Santa Lucia. 
Έχοντας σαν στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση του επιπρομαχώνα …… πριν δύο χρόνια απομακρύναμε 60 φορτηγά με μπάζια από τον χώρο αυτό.
Παράλληλα ξεκινήσαμε τη διαδικασία απομάκρυνσης των δύο παραπηγμάτων που φιλοξενούν δύο ηλικιωμένες κυρίες. Εξασφαλίσαμε χώρο για την φιλοξενία της μίας από τις δύο κυρίες σε άνετο διαμέρισμα, ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου και θα ακολουθήσει και η δεύτερη σύντομα.
Στόχος μας, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο χώρος αυτός να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων και τους επισκέπτες μας σαν ένας ελεύθερος χώρος με την κατάλληλη διαμόρφωση.
Κάτι ανάλογο, ήδη, διαμορφώνεται αυτό το διάστημα στη Δυτική τάφρο, σε συνεργασία Δήμου Χανίων, ΔΕΥΑΧ και Υπουργείου Πολιτισμού. 
Δίνουμε στην πόλη μας τις κρυμμένες αξίες που διαθέτει και αποδίδουμε στους συμπολίτες και επισκέπτες μας νέους χώρους αναψυχής”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook