Υπέρ των μαθητών του Καπετανάκειου τάσσεται με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ενωμένοι διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση, σε ασφαλές και λειτουργικό σχολείο.

Μετά από ΙΟχρόνια απαράδεκτης λειτουργίας σε λυόμενες αίθουσες, και καθώς δεν μπορούν άλλο να κάνουν μάθημα κάτω από τον ήχο της μπουλντόζας και των σφυριών, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών διαχρονικά, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να μπουν για μάθημα σε ένα κανονικό σχολείο.

Η αρχή έγινε με πορεία και κινητοποίηση στο Δήμο Ηρακλείου.

Η στάση τους δείχνει το δρόμο και σε μας, στον τρόπο που πρέπει να διεκδικούμε τις ανάγκες στα σχολεία μας, στη ζωή μας συνολικά. Η παθητική στάση, η λογική ότι τίποτα δεν αλλάζει, δεν πρέπει να περάσει στα παιδιά μας.

Να τους δείξουμε με τη δράση και τη στάση μας ότι η ζωή δε χαρίζεται, αλλά με αγώνα κατακτιέται. Εμείς οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την έλλειψη υποδομών στο σχολείο μας. Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε ένα κτήριο που σχεδιάστηκε, χτίστηκε και λειτούργησε, για τις ανάγκες της στρατιωτικής αμερικανικής βάσης. Χωρίς καμία μελέτη και καμιά μέριμνα, για την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που έχει ένα Μουσικό σχολείο, γονείς- εκπαιδευτικοί και μαθητές, με εφόδιο την αγάπη τους για τη Μουσική και την εκπαίδευση δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό,, όμως δε φτάνει....

Καλούμε το Δήμο και όλους τους αρμόδιους φορείς, άμεσα να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την ανέγερση σύγχρονου, ασφαλούς, πλήρως εξοπλισμένου Μουσικού Σχολείου. Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των γονιών- μαθητών - εκπαιδευτικών του Καπετανάκειου.

Η υπόθεση του Καπετανάκειου αφορά όλους που αγωνιούν και απαιτούν μια παιδεία αντάξια των αναγκών των παιδιών μας!


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook