Η πρώτη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών που θα εξετάσουν τις χιλιάδες αντιρρήσεις πολιτών και Δήμων Χανίων και Γαύδου

Στο επόμενο χρονικό διάστημα και μετά την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, ξεκινά η εξέταση των χιλιάδων ενστάσεων που κατέθεσαν πολίτες για τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν πριν από έναν χρόνο στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται πως οι δασικοί αυτοί χάρτες αφορούν στους προ Καποδιστριακούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κουνουπιδιανών, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας, Νεροκούρου, Περιβολίων, Σούδας, Χανίων και Γαύδου της Π.Ε. Χανίων, συνολικής έκτασης 128.675,616 στρεμμάτων.

Πρόκειται για το 5,5% της συνολικής έκτασης της Π.Ε. Χανίων για το οποίο, όπως είπε στο Flashnews.gr η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη έχουν κατατεθεί 2.500 ενστάσεις (!) που αφορούν 7.500 τμήματα, μαζί με τις μαζικές αντιρρήσεις που κατέθεσαν οι Δήμοι Χανίων και Γαύδου.

Το πρωί στην αντιπεριφέρεια Χανίων πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση των μελών των Επιτροπών που θα εξετάσουν αυτές τις ενστάσεις.

Όπως είπε η κα Σκλαβάκη, η εξέταση των ενστάσεων θα ξεκινήσει από τα Περιβόλια, ενώ θα προηγηθεί η συζήτηση για «πρόδηλα σφάλματα» τα οποία έχουν αναγνωριστεί από την διοίκηση αλλά τυπικά πρέπει να «περάσουν» από τις Επιτροπές.

“Οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν και θα ενημερωθούν πολύ νωρίτερα για το πότε θα εξεταστεί η αντίρρησή τους” τόνισε η Δασάρχης Χανίων.

Να σημειωθεί πως στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων συμμετέχουν ως μέλη δασολόγοι από το Δασαρχείο Χανίων, γεωπόνοι από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, δικηγόροι από τον Δικηγορικό Σύλλογο και υπάλληλοι από την Διεύθυνση Συντονισμού από το Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook