Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Τέλος στην “κολοκυθιά” των ευθυνών βάζει έγγραφο του υπουργείου που έφτασε μόλις σήμερα στα γραφεία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην απάντηση του Υπουργείου για το ποιος έχει την ευθύνη του ΒΟΑΚ και της αποκατάστασης του σημείου που υπέστη κατολίσθηση, το Υπουργείο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης, διαψεύδοντας τις επανειλημμένες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη ο οποίος πετούσε το “μπαλάκι της ευθύνης” στο υπουργείο για την αποκατάσταση του προβλήματος στον ΒΟΑΚ.

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργείου αναφέρει ότι η αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την συντήρηση του ΒΟΑΚ πλην των τμημάτων που επεμβαίνει ο ΟΑΚ, ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης. Το υπουργείο ούτε έχει την αρμοδιότητα ούτε νομιμοποιείται να περιέλθει σε αυτό οποιαδήποτε νέα ή σε εξέλιξη εργολαβία συντήρησης στον οδικό άξονα.

“Η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να συνεχίσει τις εν εξελίξει δημοπρατήσεις έργων συντήρησης που ήδη έχει δρομολογήσει και να εκτελεί ανελλιπώς την αρμοδιότητα της λειτουργίας και συντήρησης του ΒΟΑΚ προς εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος”

Σε σχετική ερώτηση προς τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη για το τι θα συμβεί τελικά και με την κατολίσθηση της οδού Μαλινδρέτου στον Κάτω Σταλό, το οποίο θεωρείται συνοδό έργο του ΒΟΑΚ, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι το έγγραφο αναφέρει για όλον τον ΒΟΑΚ:

«Ήρθε απόφαση σήμερα από το Υπουργείο που λέει ουσιαστικά “απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο”, λέει δηλαδή ότι την ευθύνη έχει η περιφέρεια, για όλον τον ΒΟΑΚ, εκτός από τα κομμάτια στα οποία επεμβαίνει ο ΟΑΚ, χωρίς να διευκρινίζει ποια κομμάτια είναι αυτά».

Δείτε το έγγραφο

Ως προς τις εργασίες που άρχισαν χθες στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης στον ΒΟΑΚ, ο κ.Βουλγαράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ενδεχομένως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ανοίξει έστω το ένα ρεύμα κυκλοφορίας:

“Συνεχίστηκαν οι εργασίες σήμερα, ήρθαν επίσης δυο τεχνικοί, αλλά δυστυχώς άρχισε πάλι βροχή και σταμάτησε το έργο. Θα συνεχιστεί όμως η απομάκρυνση των μπαζών. Ελπίζαμε ότι ίσως και σήμερα θα μπορούσε να δοθεί το ένα ρεύμα, έστω με τη βοήθεια της τροχαίας. Δυστυχώς, όμως ξανάρχισε η βροχή και ξεκίνησαν νέες μικροκατολισθήσεις που ανάγκασαν τους μηχανικούς της περιφέρειας να σταματήσουν τις εργασίες για την ασφάλεια του συνεργείου. Θα συνεχίσουμε αύριο όμως. Πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει έστω το ένα ρεύμα”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook