Κολύμπαγε για 150 μέτρα μέχρι να φτάσει τον άντρα που θαλασσοπνίγονταν ανοιχτά της Παλαιόχωρας - Συγχαρητήρια επιστολή της Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης,

Για πράξεις αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, κάνει λόγο σε επιστολής της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, με την οποία εκφράζει δημόσια συγχαρητήρια, στον λιμενικό που διέσωσε τον 71χρονο Βρετανό τουρίστα, που κινδύνεψε σε θαλάσσια περιοχή στην Παλαιόχωρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και σήμερα η Ένωση με την επιστολή της ευχαριστεί "δημόσια το συνάδελφο Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗ Δημήτριο για την αυτοθυσία του και τη καθοριστική επέμβασή του σε περιστατικό κινδυνεύοντος ατόμου που συνέβη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων.

Συγκεκριμένα ο συνάδελφος ενεργώντας με αυταπάρνηση και βλέποντας έναν συνάνθρωπό μας να κινδυνεύει από πνιγμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να κολυμπήσει σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων, να προφτάσει και τελικά να τον διασώσει από βέβαιο πνιγμό".

Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς όπως τονίζει η Ένωση, "τέτοιες πράξεις αυτοθυσίας, οι οποίες χρήζουν ανάδειξης αλλά και βράβευσης, μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτούς για το γενικότερο καλό και τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ευχόμαστε στον Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗ Δημήτριο υγεία, ευτυχία και πάντα τέτοιες επιτυχίες".

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook