Στη συνάντηση που έγινε στην αντιπεριφέρεια Χανίων προτάθηκε να ρίξουν νερό στο κρασί τους οι δυο πλευρές με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει από το υπουργείο Μεταφορών

Το πρόβλημα της συσσώρεσης εκατοντάδων αιτήσεων υποψηφίων για δίπλωμα οδήγησης, η αποχή των εξεταστών οδήγησης λόγω του νομοσχεδίου του κ. Σπίρτζη που από τη μια μεριά περιλαμβάνει πολλά σημεία στα οποία αντιτίθενται και από την άλλη έχει καθυστερήσει παροιμιωδώς να κατατεθεί και η κατάληψη, την ίδια ώρα της Δ/νσης Μεταφορών από του εκπαιδευτές οδήγησης, έχουν δημιουργήσει έκκρυθμο κλίμα.

Σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη με τον προιστάμενο της Δ/νσης Μεταφορών, πιστοποιημένους εξεταστές καθώς και εκπαιδευτές οδήγησης, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης πρότεινε στους εμπλεκόμενους, να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω ώστε να ξεμπλοκάρει το θέμα των εξετάσεων, παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τη φέρει ο υπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης:

“Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς, ο καινούριος υπουργός θέλει να ανακατέψει την τράπουλα, για ποιο λόγο κανείς δεν ξέρει. Όμως, έχει αναστατώσει όλα τα τμήματα συγκοινωνιών όλης της Ελλάδας, έχει κρατήσει όλους τους επίσημους πιστοποιημένους εξεταστές απλήρωτους εδώ και καιρό, λέει ότι θα τροποποιήσει έναν νόμο, ο νόμος τροποποιείται και τροποποιημό δεν έχει. Έτσι οι επαγγελματίες στις σχολές οδηγών που συντηρούν αμάξια, γραφεία και προσωπικό, έχουν φτάσει σε απελπισία όλο αυτόν τον καιρό που δεν γίνονται εξετάσεις. Αναγκάστηκαν και έκλεισαν τη Δ/νση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εδώ και 3 μέρες. Δεν ήταν νόμιμο αυτό που έκαναν, το τονίζω, αλλά δεν θέλησα να οξύνω τα πνεύματα. Είχαμε μια συνάντηση με τους πιστοποιημένους εξεταστές που είναι 16 στον νομό Χανίων, με τους εκπαιδευτές οδήγησης και με τον Διευθυντή της Δ/νσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας και είπαμε να γίνει ένα βήμα πίσω από τον καθένα, ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες από αύριο και από εβδομάδα να κάνουν ένα βήμα πίσω και οι εξεταστές και να αρχίσουν τις εξετάσεις ώστε να βοηθήσουν τους επαγγελματίες, με δεδομένο ότι ο υπουργός έχει καταθέσει ένα νομοσχέδιο και πιθανόν να ψηφιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Στη σύσκεψη οι συμμετέχοντες φάνηκαν θετικοί, όμως θα το αποφασίσουν αυτό οι εξεταστές μεταξύ τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook