«Όπως είναι διατυπωμένη η παράγραφος 1 του άρθρου της συγκεκριμένης τροπολογίας, παρέχει όλα τα εχέγγυα ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι κτηνοτρόφοι για τις σταυλικές εγκαταστάσεις». Αυτό ανέφερε χθες στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Αστέριου Ροντούλη.

Μάλιστα κατά την διάρκεια των λεκτικών αντιπαραθέσεων για το θέμα ο κ. Κεφαλογιανης ανέφερε «Ευτυχώς που γλίτωσαν τα κοτέτσια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε άλλο σημείο της ομιλίας του επευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής σημείωσε: «Για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος που συνίστανται στην άμεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, επιβάλλεται ειδικό τέλος υπέρ του Δημοσίου στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση…».

Και σας ερωτώ, κύριε Πρόεδρε: Με την πείρα σας, θα μπορούσατε να θεωρήσετε μία σταβλική εγκατάσταση να εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης; Η απάντηση η δική μου είναι κατηγορηματικά «όχι».

«Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΣΕΚ αλλά και η επιμονή του βουλευτή ΛΑΟΣ του νομού Λάρισας κ. Αστέριου Ροντούλη σήμερα στη βουλή ανάγκασαν την κυβέρνηση διά του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη να εξαιρέσει τις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από την επιβολή ειδικού τέλους ακινήτων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τους κτηνοτρόφους και τους πτηνοτρόφους από την καταβολή τέλους ακινήτων για τις σταβλικές εγκαταστάσεις που διατηρούν.

(agrotypos.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook