Τ.Βάμβουκας: Αν κάποιο κόμμα αποφασίσει να μας στηρίξει καλώς να ορίσει

Παρουσία του επικεφαλής και δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, φίλων, “κλεισμένων” και πιθανών υποψηφίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο ιστορικό “Καφέ Κήπος”, η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της παράταξης που έχει την πλειοψηφία στο δήμο Χανίων,  “Δήμος Ενεργών Πολιτών”.

“Η παράταξη ιδρύθηκε πριν από 9 χρόνια με τέτοια ορμή που μέσα σε 4 χρόνια την έφερε στην δημοτική αρχή, από τέταρτη που ήταν στη σειρά. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από το γεγονός οτι έχουμε διαγράψει μια σημαντική πορεία στα δημοτικά μας πράγματα, με έργα και πράξεις που μας κάνουν να είμαστε με το κεφάλι ψηλά, για αυτά που πετύχαμε για τον δήμο μας, για την πόλη μας και για τους συμπολίτες μας” σημείωσε ο δήμαρχος Χανίων σε δήλωσή του, στο περιθώριο της εκδήλωσης, προσθέτοντας οτι “διεκδικούμε με πολύ μεγάλες αξιώσεις να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε”.

Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε οτι η σύνθεση του ψηφοδελτίου που ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” είναι πολύ “προχωρημένη” και θα αποτελείται από την “ομάδα κρούσης” των παλιών υποψηφίων και δημοτικών συμβούλων, στους οποίους θα προστεθούν αρκετοί νέοι.  Όσον αφορά στο αν ο “Δήμος Ενεργών Πολιτών” έχει τη στήριξη από κάποιο κόμμα,  ο κ. Βάμβουκας σημείωσε οτι “κατεβαίνει” στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητη παράταξη, ωστόσο αν κάποιο κόμμα αποφασίσει, να στηρίξει τη δημοτική παράταξη, αυτή θα είναι καλοδεχούμενη.

“Η παράταξη μας δεν έχει καταθέσει κανενός είδους αίτημα για καμιά κομματική στήριξη. Κάποιοι, έκριναν οτι θα πρέπει να τύχουμε της προσοχής τους και ενδεχόμενα να στηρίξουν την παράταξή μας. Αυτό είναι δικαίωμα σε κάποιο δημοκρατικό κόμμα να το κάνει. Εμείς είμαστε μια ανεξάρτητη παράταξη, έτσι βρεθήκαμε και έτσι συνεχίζουμε. Αν κάποιο κόμμα αποφασίσει να μας στηρίξει καλώς να ορίσει”, ανέφερε

Ο δήμαρχος Χανίων, στη συνέχεια, δια μικροφώνου, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο πως ξεκίνησε η παράταξη να διαδραματίζει ρόλο στα του δήμου Χανίων, αρχής γενομένης το 2010, που όπως είπε, μέσα σε ενάμιση μήνα, δημιουργήθηκε ο “Δήμος Ενεργών Πολιτών” και σε 20 ημέρες βρέθηκαν οι 130 υποψήφιοι.

“Η συγκέντρωσή μας εδώ δείχνει τη δύναμή μας, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Είναι αυτή η δύναμη που ξεκίνησε ορμητικά το 2010. Θυμάστε οτι μέσα σε ενάμιση μήνα, κάναμε 130 υποψηφίους σε 20 ημέρες. Κάτι που και εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω πώς έγινε. Καταφέραμε, απέναντι σε καταξιωμένους αντιπάλους γνωστούς, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και να κατακτήσουμε ένα  σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 13%.  Αυτό ήταν η αφορμή για τη δυναμική συνέχεια που είχαμε”, τονισε προσθέτοντας οτι στα 4 χρόνια που ο “Δήμος Ενεργών Πολιτών” βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ως τέταρτη παράταξη αντιπολιτεύτηκε με δημιουργικό και όχι στείρο τρόπο, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τους δημότες για αυτό, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, οι Χανιώτες έφεραν στην πρώτη θέση και στο τιμόνι του δήμου Χανίων, την παράταξη 

(παρούσες στην εκδήλωση η μητέρα (αριστερά) και η πεθερά (δεξιά) του κ. Βάμβουκα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook