Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και πορεία στους δρόμους της πόλης στις 12.00 το μεσημέρι την 1η Φεβρουαρίου

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:

“Ένα συγκλονιστικό δεκαήμερο έζησε ο κόσμος της εκπαίδευσης. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε όλες τις πόλεις. Οι δρόμοι της  χώρας  πλημμύρισαν από διαδηλωτές που συμμετείχαν στα πιο μαζικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων και διεκδίκησαν τα αυτονόητα, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μόνιμους μαζικούς διορισμούς με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Κυβέρνηση και υπουργείο, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. – ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να προωθήσουν την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και να αμφισβητήσουν ευθέως το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που κατοχυρώνει η προϋπηρεσία. Πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων πολλούς μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και τους εξισώνουν με τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Επιδιώκουν να  μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών. Την ίδια στιγμή επιδιώκουν να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς τον ένα απέναντι στον άλλο, για μια θέση ελαστικής εργασίας. 

Να απαντήσουμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα!

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, με έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ!
  • Όχι στο προσοντολόγιο-Κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία!
  • Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μόνιμους διορισμούς με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο λήψης πτυχίου.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
  • Πλήρη εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Μείωση των μαθητών στα τμήματα για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα: 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστηριακά μαθήματα.
  • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
  • Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου.
  • Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή της χρονιάς.

Κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ-2πμ και δίνουμε απεργιακό ραντεβού την Παρασκευή  στις 12:00 Πλ. Αγοράς

Σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού των Εκπαιδευτικών

Όπως είχαμε δεσμευτεί σε προηγούμενη απόφασή μας, επανερχόμαστε μετά την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΑΔΕΔΥ (επισυνάπτεται) και την επικείμενη (1/2/2019) οριστική και τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ για το θέμα.

Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών είναι υπόθεση του αγώνα μας. Μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα σωματεία, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Απαιτούμε να δοθεί τώρα πολιτική λύση από την Κυβέρνηση, να σταματήσει να  «κρύβεται» πίσω από αποφάσεις Δικαστηρίων και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Όμως σε καμία περίπτωση το σωματείο δε θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στον κάθε συνάδελφο που θέλει να ασκήσει το όποιο δικαίωμά του. Ούτε έχουμε την άποψη ότι κάποιος εργαζόμενος δεν μπορεί να «δικαιωθεί» δικαστικά σε επιμέρους ζητήματα, έστω και πρόσκαιρα, κάτω και από την πίεση του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. Για την διευκόλυνση λοιπόν των συναδέλφων που θα αποφασίσουν να προσφύγουν δικαστικά για τη διεκδίκηση των αναδρομικών, αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητήσουμε (μέσω του δικηγορικού συλλόγου) προσφορές σχετικά με το κόστος από δικηγόρους που  επιθυμούν να αναλάβουν την υπόθεση. Όποιες προσφορές λάβουμε θα τις κοινοποιήσουμε στα σχολεία τη Δευτέρα 4/2/2019 ενημερώνοντας και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Με δεδομένο ότι οι αγωγές θα πρέπει να έχουν ασκηθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2019 (το αργότερο μέχρι τέλη Μαρτίου 2019), υπάρχει χρόνος να γίνουν οι σχετικές ενέργειες από τους συναδέλφους  μετά την Δευτέρα 4/2/2019 (όταν θα γνωρίζουμε την οριστική απόφαση του ΣτΕ και θα έχουμε και τις προσφορές δικηγόρων  σχετικά με το κόστος.”

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ:

“Ο αγώνας ενάντια στο νόμο- έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση και εισάγει το προσοντολόγιο για το διορισμό των εκπαιδευτικών, ο αγώνας για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών, με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία, δεν τελείωσε. Δώσαμε μια πρώτη μεγάλη μάχη, αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί ο νόμος αυτός. Προχωράμε σε νέες πολύμορφες μορφές πάλης αλλά και νέα απεργιακή συγκέντρωση στις 1/2.

Συγκεκριμένα συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ την Παρασκευή 1/2 για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις 3 πρώτες του απογευματινού (11.00-14.00 και 13.00- 16.00).

Συμπληρωματικά το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Χανίων κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού ωραρίου (8.00-11.00) και συγκέντρωση στις 12μμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές να δώσουν δυναμικά το παρόν.

Τη νίκη θα φέρει ο αγώνας.

Διεκδικούμε:

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.
Ζητούμε τώρα να διοριστούν όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές , έστω και με μια σύμβαση, έστω και με μια μέρα εργασίας, έτσι ώστε  να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμο προσωπικό.
Μοναδικά κριτήρια για το διορισμό η ημερομηνία κτήσης πτυχίου και όλη η προϋπηρεσία

Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
Καμία απόλυση αναπληρωτή
Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 1/20 για το Δ. Σχολείο  και 1/15 στο Νηπιαγωγείο και τις μικρές τάξεις”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook