Συνελήφθη ένας άνδρας για παράνομη θήρα πτηνών 

Τις βραδινές ώρες της 30ης Ιανουαρίου 2019, 2 οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής περιπολούσαν στην περιοχή του Βατόλακκου, Δήμου Πλατανιά. Στις 22:00 περίπου εντόπισαν μια κινούμενη δέσμη φωτός σε κοντινό, σ’ αυτούς, σημείο και προσέγγισαν πεζοί.

Όταν πλησίασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα άτομο με σακίδιο στην πλάτη που κρατούσε στο ένα χέρι ένα φακό και στο άλλο ένα αεροβόλο όπλο. Κατά τον έλεγχο του σακιδίου εντοπίστηκαν έντεκα (11) σκοτωμένα πτηνά (τσίχλες). Οι θηροφύλακες τον ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνεται για παράνομη θήρα τη νύχτα με αεροβόλο όπλο και χρήση φακού και κατέσχεσαν τα παράνομα μέσα θήρας και τα θηράματα.

Με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος, με την προϋπόθεση να προσέλθει την επομένη στη Δ/νση Δασών Χανίων προκειμένου να απολογηθεί και να σχηματιστεί δικογραφία με την τακτική διαδικασία, όπως και συνέβη. Οι θηροφύλακες, προσήλθαν και αυτοί στη Δ/νση Δασών Χανίων όπου παρέδωσαν τα κατασχεθέντα και υπέβαλλαν πρωτόκολλο μήνυσης για τις παράνομες πράξεις της θήρας τη νύχτα, με αεροβόλο όπλο και χρήση φακού, όπως προβλέπονται και τιμωρούνται από τη Δασική Νομοθεσία καθώς και την περί Όπλων Νομοθεσία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook