Δυνατότητα πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας, για ενδιαφερόμενους που θέλουν να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους ή να αναγνωριστούν ως εκπαιδευτές ενηλίκων.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΤΡΕΩΣ ΚΔΒΜ2 και με την ΜΕΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ διοργανώνει προγράμματα για την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και για την προετοιμασία υποψηφίων εκπαιδευτών απ΄όλη την Κρήτη,που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις διαδικασίες πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού). Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 η πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια αποτελεί απαραίτητο προσόν για όλους τους εκπαιδευτές που διδάσκουν σε χρηματοδοτούμενα από δημόσιους πόρους προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης (άρθρο 39, ν. 4342/2015 – ΦΕΚ 143Α/09-11-2015).

Η πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας χορηγείται από τον ΕΟΠΠΕΠ μετά από συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης που περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Το σεμινάριο αναφέρεται σε εκπαιδευτές και ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτου ειδικότητας που θέλουν να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να εργαστούν ως πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, διδακτικές ενότητες και να εργαστούν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές σε δομές μη τυπικής εκπαίδευσης (ενδεικτικά: Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σχολές Γονέων, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, εκπαιδευτικές δομές οργανισμών και επιχειρήσεων).

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και αντιστοιχεί σε 120 ώρες εκπαίδευσης.  Είναι μεικτού ή υβριδικού τύπου (blendedlearning) και βασίζεται σε συνδυασμό διά ζώσης συναντήσεων και εκπαίδευσης από απόσταση, με υποστήριξη από σύστημα τηλεκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης).

Τα τμήματα αποτελούνται από 15 έως 20 εκπαιδευόμενους. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτές για την υποστήριξη της μελέτης τους.

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα (εκπόνηση εργασιών και μαθησιακών δραστηριοτήτων και υλοποίηση μικροδιδασκαλίας) χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος διάρκειας 120 ωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΜΕΜΟ Εκπαιδευτική στα παρακάτω στοιχεία:

Κ. Χιωτάκη 8 – Α. Παπανδρέου 73134 Χανιά
Τηλ. 28210 54002 – 28210 54003
e-mail: [email protected]
www.memo.edu.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook