Ένα μουσικό αφήγημα, που αξίζει να παρακολουθήσετε, με εξαιρετικές ερμηνίες που ξυπνούν μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες.

«Υπάρχουν, άραγε, ακόμα άνθρωποι σε αυτή τη γωνιά της Μεσογείου που να μυρίζουν τα ρούχα τους την καπνιά της σμυρναίικης προκυμαίας, κάθε τόσο που φαντάζονται στο θαλάσσιο βυθό να αιωρούνται τα ρούχα παιδιών και μανάδων; Για αυτούς τους ανθρώπους οι ΧΡΟΕΣ επιμένουν να βασανίζονται, εδώ και χρόνια, με ένα παλιό έργο που όλο τους ξεφεύγει. ΙΩΝΙΚΟ, λοιπόν, με μερικά τραγούδια του έρωτα σε καιρούς προσφυγιάς, όχι για να κάνουμε επιδερμική μουσειολογία, ούτε ασφαλώς για να ξεπέσουμε σε μια φτηνή πατριδοκαπηλία. ΙΩΝΙΚΟ, για συμπαράσταση σε όσους τολμούν ακόμα να βασανίζονται για τις απρόοπτες εκφάνσεις του παρελθόντος σε ένα αβάσταχτο παρόν.»

Η ομάδα ΧΡΟΕΣ παρουσιάζει το μουσικό αφήγημα «ΙΩΝΙΚΟ: τραγούδια του έρωτα σε καιρούς προσφυγιάς» του Δ. Σφακιανάκη.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στο Βενιζέλειο Ωδείο, Νικηφόρου Φωκά 5, Χανιά

Ώρα έναρξης 7:30 μ.μ.

Γενική είσοδος 8 € (προπώληση στο Ωδείο)

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Χρόες: οι μεταπτώσεις του τετράχορδου

Η μουσική ομάδα «Χρόες» ιδρύθηκε το 2004 στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και εδρεύει μέχρι σήμερα. Βασικός στόχος της είναι η συσπείρωση τόσο επαγγελματιών μουσικών όσο, και κυρίως, ενός ευρύτερου κύκλου ερασιτεχνών φιλόμουσων, που επιθυμούν να συμπράξουν ομαδικά σε ευρύτερες καλλιτεχνικές πράξεις. Στα δεκατέσσερα χρόνια της πορείας της έχει παρουσιάσει ένα σημαντικό αριθμό πρωτότυπων έργων, τα οποία κάθε φορά γίνονται αφορμές κινητοποίησης ενός πολυσυλλεκτικού κοινού της πόλης. Τα περισσότερα από αυτά τα έργα αποτελούν κύκλους τραγουδιών και λόγου του μουσικού Δημήτρη Σφακιανάκη, καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Από τις τάξεις των Χροών έχει περάσει ένας σημαντικός αριθμός ερασιτεχνών της μουσικής και ιδιαίτερα της χορωδιακής σύμπραξης, αλλά και καταξιωμένοι μουσικοί της πόλης. Οι μουσικές εκδηλώσεις της ομάδας έχουν εμπνεύσει σε πολλές περιπτώσεις το κοινό της ώστε να την ακολουθεί σαν σε μια γιορτινή εκδρομή σε συναυλίες εκτός Κρήτης, όπως στην Καστοριά, στην Αθήνα, στην Ανάφη κ.ά.

Εκτός από τα αυτόνομα έργα με τους κύκλους τραγουδιών, οι Χρόες έχουν λάβει μέρος με πρωτότυπη μουσική σε θεατρικές παραστάσεις ερασιτεχνικών και επαγγελματικών θιάσων του Ηρακλείου. Πέραν των μουσικών δραστηριοτήτων η ομάδα έχει οργανώσει κατά καιρούς σειρά διαλέξεων με μουσικά θέματα, αλλά και κύκλο προβολών σημαντικών μουσικολογικών ντοκιμαντέρ.

Η πολύχρονη πορεία της ομάδας στην πόλη του Ηρακλείου έχει διαμορφώσει δεσμούς φιλίας και εκτίμησης μεταξύ όλων εκείνων που συμμετείχαν στις δραστηριότητές της. Η χορωδία, οι τραγουδιστές, οι οργανοπαίχτες, όλοι εκείνοι που πέρασαν αλλά και όλοι οι νεώτεροι που εμπλουτίζουν το προσωπικό της ομάδας διατηρούν μνήμες και συγκινήσεις σε κοινές εμπειρίες όπου η μουσική παύει πια να είναι ο στόχος αλλά μια ακόμη αφορμή για ομαδική δουλειά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook