Η δική μας απάντηση σε όσα είπε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο κ. Αρναουτάκης βρίσκεται σε σύγχυση και αυτό είναι πλέον εμφανές.

Συνήθως συμβαίνει όταν κάποιος τίθεται προ των ευθυνών του και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από προφάσεις και υπεκφυγές .

Και βρίσκεται σε σύγχυση για δυο λόγους:

Πρώτον, συζητήθηκε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα του ΒΟΑΚ και του εγγράφου που έφτασε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης στις 30 Ιανουαρίου και δημοσιεύτηκε από το Flashnews.gr.

Ο κ. Αρναουτάκης είπε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο (παραθέτουμε κατά γράμμα το δελτίο τύπου που ήρθε από την περιφέρεια με την τοποθέτησή του):

Πότε ακριβώς έδωσε ο ίδιος το έγγραφο στη δημοσιότητα; Πότε κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία να ανακοινώσει ότι ήρθε τέτοιο έγγραφο; Δεν θυμόμαστε να κλήθηκε κανένα μέσο από την περιφέρεια για κάτι τέτοιο. Ας μην το πάμε όμως μακριά. Ας ρωτήσουμε το προφανές. Πότε ήρθε δελτίο τύπου εκείνη την ημέρα από την Περιφέρεια Κρήτης που να ενημερώνει ότι έφτασε τέτοιο έγγραφο; (σημ. για τους πολίτες που δεν έχουν γνώση της ροής των δελτίων τύπου, από την Περιφέρεια Κρήτης καθημερινά έρχονται δεκάδες δελτία τύπου που μας ενημερώνουν για οτιδήποτε κάνει ο περιφερειάρχης, οτιδήποτε όμως) Εκείνη την ημέρα λοιπόν ήρθαν πολλά δελτία τύπου αλλά δελτίο που  να μας ενημερώνει για το εν λόγω έγγραφο δεν ήρθε ποτέ.

Άρα πότε ο ίδιος έδωσε το έγγραφο στη δημοσιότητα; Και γιατί είπε αυτή την ανακρίβεια στους συμβούλους;

Δεύτερον, ο κ. Αρναουτάκης που όλο αυτό το διάστημα (κοντά ένας μήνας) διατύπωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι η αρμοδιότητα γενικά για τον ΒΟΑΚ ανήκει στο υπουργείο, είπε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι στο έγγραφο του υπουργείου που δημοσιεύτηκε δεν αποδεικνύεται η ευθύνη της περιφέρειας για τον ΒΟΑΚ (παραθέτουμε το απόσπασμα της τοποθέτησής του από το δ/τ της περιφέρειας):

Στο έγγραφο – απάντηση όμως του υπουργείου αναφέρεται ρητά ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία την ευθύνη έχει η Περιφέρεια (πλην ορισμένων τμημάτων που ανήκουν στην ευθύνη του ΟΑΚ). Η νομική γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο της Γ.Γ. θα ζητηθεί μόνο προς επίρρωση του παραπάνω, για να τους πείσει δηλαδή ότι βάσει νομοθεσίας το υπουργείο δεν φέρει αρμοδιότητα. Τώρα αν η νομοθεσία δεν είναι απόδειξη…

Είναι πολλά αλλά και δεν θα αναλωθούμε όπως κάνει ο κ. Αρναουτάκης όλο αυτό το χρονικό διάστημα παίζοντας την κολοκυθιά. 

Αν ο κ. Αρναουτάκης είχε επιδείξει στην αντιμετώπιση του προβλήματος τον ίδιο ζήλο που επέδειξε στο να προσπαθεί να μας πει ότι δεν είναι ευθύνη του το πρόβλημα, ο δρόμος  θα είχε ανοίξει πολύ νωρίτερα.

Εξάλλου τους  πολίτες τους ενδιαφέρει η ουσία και αυτή είναι ότι ο δρόμος είναι κλειστός εδώ και ένα μήνα.

Ας μας επιτρέψετε όμως κάτι τελευταίο στο οποίο δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Καταλήγει χθες στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης (παραθέτουμε το απόσπασμα από το δ/τ της περιφέρειας): 

Κύριε Περιφερειάρχα να υποθέσουμε ότι οι συντηρήσεις όπως ο φωτισμός και οι κλαδοκοπές που λέτε ότι κάνετε (προφανώς παράνομα αφού υποστηρίζετε ότι δεν έχετε την ευθύνη), γίνονται στο κομμάτι του ΒΟΑΚ που βρίσκεται στο Ηράκλειο, ε;

Γιατί οι Χανιώτες, Ρεθυμνιώτες και Λασιθιώτες, να σας ενημερώσουμε ότι οδηγούμε στο μαύρο σκοτάδι (ακόμα και εκεί που υπάρχουν στύλοι αλλά δεν ανάβουν χρόνια τώρα) και με τα κλαδιά στα πλαϊνά του οδοστρώματος να καταλαμβάνουν τη μισή ΛΕΑ και να κρύβουν κάθε πινακίδα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook