Φόβοι πως θα κινδυνεύσουν οι δραστηριότητές τους εντός της χώρας

Μεταφορά των λειτουργιών της στο εξωτερικό εξετάζει μία στις τρεις βρετανικές επιχειρήσεις, ή το έχει ήδη κάνει, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο σκληρού Brexit, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Διευθυντών (IoD).

Η έρευνα διεξήχθη σε 1.200 επιχειρήσεις, εκ των οποίων περισσότερες από μία στις δέκα δήλωσαν ότι έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται εκτός Βρετανίας, επειδή το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία γίνεται όλο και πιο πιθανό. Το 29% των εταιριών που ρωτήθηκαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πιστεύει ότι το Brexit θέτει σε κίνδυνο τις δραστηριότητες τους εντός της χώρας και είτε προχώρησαν ήδη σε μερική μετεγκατάσταση είτε σκοπεύουν να το κάνουν, ενώ οι περισσότερες από αυτές αναζητούν κάποια χώρα εντός της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το 11% έχει ήδη προχωρήσει σε μετεγκατάσταση, το 5% προετοιμάζει σχετικές κινήσεις και το 13% εξετάζει ενεργά το ενδεχόμενο. Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται τόσο μεγάλες όσο και μικρότερες, ενώ οι εξαγωγικές εταιρίες σκέφτονται σοβαρότερα το ενδεχόμενο με τα δύο τρίτα αυτών να επιδιώκουν μετακίνηση στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook