Με μεγάλη επιτυχία, και παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε το κεντρικό σαλόνι του πλοίου «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 27.01.2019, η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων για το νέο έτος. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μανώλης Πατεράκης,  ευχαρίστησε τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης, την ΑΝΕΚ LINES, καθώς και την οικογένεια Βαρδινογιάννη για την πολύτιμη αρωγή τους στις προσπάθειες  της Ομοσπονδίας, κάνοντας παράλληλα ένα συνοπτικό απολογισμό του έργου της Ομοσπονδίας  για την χρονιά που πέρασε, την οποία χαρακτήρισε ιδιαιτέρως παραγωγική. Επίσης ανέλυσε τους στόχους  της Ομοσπονδίας  για τη νέα χρονιά καθώς  και το όραμά  του για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας στις νέες ευκαιρίες και προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES κ. Γιώργος Κατσανεβάκης επανέλαβε την πάγια θέση, τόσο της εταιρείας, όσο και τη δική του προσωπικά, να συνδράμουν με κάθε μέσο την Ομοσπονδία  στην αποστολή που έχει ταχθεί να υπηρετεί δηλαδή την ανάδειξη της κρητικής παράδοσης και του πολιτισμού, μέσω των συλλόγων-μελών της, ενδυναμώνοντας την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, ενώνοντας τις φωνές τους και στηρίζοντας τις δράσεις τους. 

Τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, οι οποίοι αποτελούν την ζωντανή απόδειξη της ενότητας του κρητικού λαού και της ανάγκης του να δρα συλλογικά κι ομόθυμα για το κοινό καλό, την προκοπή και την εξέλιξη και διάδοση της κρητικής ιδέας, διασκέδασαν με τις αγγελικές φωνές τους τα μέλη της Νεανικής Χορωδίας Δήμου Τρίπολης, ενώ την παράσταση έκλεψε το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Ευβοίας ο ‘’Ψηλορείτης’’. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Υπουργοί, Βουλευτές και πολιτευτές, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κρητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων απ’ όλη τη χώρα, επιχειρηματίες και πολλοί φίλοι της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook