Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου – Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC). Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:

– Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
– Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
– Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
-Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.

Μπορεί να αυξάνονται καθημερινά τα περιστατικά ωστόσο η Ιατρική εξελίσσεται, οι τρόποι πρόληψης γίνονται συνήθεια καθημερινότητας και έτσι αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό επιβίωσης των ατόμων που νοσούν από καρκίνο.

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» παίρνοντας δύναμη από την αγάπη ευαισθητοποιημένων φίλων και εθελοντών, μαθητικών κοινοτήτων, τοπικών επιχειρήσεων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, αγωνίζεται δίπλα στις οικογένειες παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο και μάχονται καθημερινά για τη ζωή τους. Ενωμένοι δίπλα σε αυτές τις οικογένειες, συμπαραστάτες τους, με βασικό μέλημα έναν «αγώνα για ζωή» με αξιοπρέπεια!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα ενημέρωσης στα γραφεία του Συλλόγου, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και σας περιμένουμε στα γραφεία του Συλλόγου μας, στην Οδό Μανουσογιαννάκηδων 17 από τις 9:30 έως τις 12:30, να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις του Συλλόγου μας και την σημασία του εθελοντισμού. 

Παράλληλα όποιος επιθυμεί μπορεί να ενημερωθεί για τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία και καταγραφή των ενδιαφερόμενων ως υποψήφιοι εθελοντές δότες.

Η επίτευξη του στόχου της αύξησης του αριθμού των υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι μεγάλης σημασίας για το Σύλλογό μας. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών του Συλλόγου μας διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς υπάρχουν παιδιά τα οποία νοσούν από λευχαιμία ή άλλα είδη καρκίνου, που ως βασική θεραπεία – αντιμετώπιση έχουν την μεταμόσχευση μυελού, αλλά είναι σε αναμονή, διότι δεν υπάρχουν εθελοντές δότες, που θα τους χαρίσουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Έτσι, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 7000 υποψήφιοι εθελοντές δότες στο νομό μας και συνεχίζουμε ακούραστα την προσπάθεια για την αύξησή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook